Sport

2013.07.31. 13:21

Öt esztendő után távozott Subicz Gábor

Hosszú gondolkodás után érezte úgy, hogy váltania kell. Ezért ott hagyta az FC Ajka labdarúgó csapatát és Ausztriába igazolt. Munka mellett az ötödik osztályban futballozik.

Novothny Ottó

Arról mesél, hogy testvéreivel állandóan fociztak. Így aztán nem meglepő, hogy nyolc évesen a Szombathelyi Haladás utánpótlás csapatába találta magát. Végigjárta a korosztályos ranglétrát, aztán 19 évesen eligazolt Csepregre.

– Később, sárvári, majd celldömölki kitérő után megint visszatértem a vasi megyeszékhelyre – idézte fel pályáját Subicz Gábor. – Három évig megint Szombathelyen rúgtam a labdát, közben megnyertük az NB II-es bajnokságot, de pontlevonások miatt nem juthattunk fel. Az pedig az én pechem, hogy éppen akkor igazoltam Ajkára, amikor a Haladás valóban kiharcolta az első ligás szereplés jogát.

Megjegyzem, hogy öt esztendő alatt elválaszthatatlan párost alkottak Pákai Gergővel az ajkai együttes védelmének közepén.

– Összecsiszolódtunk, ez tény – mondta mosolyogva a harminc esztendős játékos. – De igaz ez az egész csapatra. Ugyanakkor azt vallom, hogy mindenki a saját útját járja, most így teszek én is. Változásra vágytam, de ennek ellenére nem volt könnyű a döntés. Mitől is lett volna az, amikor jól éreztem magam Ajkán, korrekt klubot ismertem meg, sem a vezetőkkel, sem a játékosokkal, sem a szurkolókkal nem volt soha semmi problémám.

Subicz Gábor (fehérben, elöl) nemcsak a védelemben teljesített jól, többször szerzett gólt is (Fotó: Penovác károly)

Három hete már Ausztriában gyakorol, mellette pedig dolgozik is.

– Deutschkreutzban a klubtulajdonos borászatában kezdek minden hétköznap reggel nyolc órakor. Délután pedig edzésem van. Hajtós, pörgős kis csapatunk van, de nyilván az ellenfeleket még egyáltalán nem ismerem. Nagyjából megértem,amit németül mondanak, de illik alkalmazkodnom, ezért természetesen tanulom az idegen nyelvet, hogy meg is tudjak szólalni. Természetesen az osztrákokhoz is nap, mint nap kijárok, ahogy Ajkára is naponta utaztam.

Pályafutásából hiányoznak az NB I-es mérkőzések, pedig két alkalommal is nagyon közel került a ahhoz, hogy pályára lépjen az első osztályban.

– Először akkor, amikor eljöttem Szombathelyről, másodszor pedig, amikor Artner Tamás (akinek sokat köszönhetek, hiszen majdnem hét évig volt edzőm), a Haladáshoz szerződött. Akkor leült velem beszélgetni, szó volt arról, hogy visz magával, de aztán minden maradt a régiben. Nyilvánvaló, hogy aki elkezd focizni, az a célja, hogy eljusson az NB I-be. Nekem ez nem sikerült, ami miatt persze nem vagyok boldog, de így jött össze.

 

Természetesen a Halinak drukkol

Subicz Gábor elmondta, hogy továbbra is figyelemmel fogja kísérni az ajkai eredményeket. Szerinte az alaposan megváltozott csapat így is jó lehet arra, hogy az egy csoportos másodosztály középmezőnyében végezzen. A védő elárulta, hogy meglepte a Győr és a Videoton gyors kiesése a nemzetközi kupákból, ugyanakkor ő a sok szombathelyi kötődés, egykori játszótárs miatt természetesen a Haladásnak szurkol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!