Sport

2013.09.10. 09:09

Futballal emlékeztek Várpalotán

A Videoton öregfiúk csapata nyerte a Horváth István Kunki emlékére rendezett kispályás futballtornát a Rákóczi-telepen.

Szabó Péter Dániel

Szép hagyomány a városrészben, hogy minden év szeptemberében, igazodva a Várpalotai Napok programjához, egy-egy kiemelkedő sportemberre emlékeznek egy barátságos labdarúgó tornával. Idén a Bányász kapuját 1957 és 1962 között védő kiváló kapus, a Kunki becenéven ismert, tavaly nyáron elhunyt Horváth István előtt tisztelegtek a résztvevő gyermek- és öregfiúk csapatok a tornának otthont adó Rákóczi-telepi iskola csarnokában.

A székesfehérvári, várpalotai és veszprémi öregfiúk az emléktorna előtt. Középen csíkos felsőben Lakinger Lajos (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Az ünnepélyes megnyitón előbb a tornát a Rákóczi Telepi Baráti Körrel együtt szervező Szabó Béla köszöntötte a megjelenteket, köztük Horváth Istvánné özvegyét, Erzsi nénit és Lakinger Lajos egykori válogatott labdarúgót, aki 1962 és 1965 között volt a Bányász futballistája. A nyitómeccs kezdőrúgását Talabér Márta polgármester végezte el, aki ez megelőzően elismeréssel szólt a tornát szervező civil szervezet példaértékű hagyományápoló tevékenységéről.

A szép számú közönség előtt három öregfiúk csapat feszült egymásnak, a már említett Videoton mellett a Veszprém és a házigazda Várpalota együttese. A nagy gólokat és fineszes megoldásokat hozó körmérkőzéses tornát végül a székesfehérváriak nyerték, megelőzve a várpalotai és a veszprémi labdarúgókat. A gólkirályt is a Videoton adta Simon József személyében. Az öregfiúk mellett U9-es gyermekcsapatok is pályára léptek. Itt a fehérvári Főnix SE, a Csetény, a Péti MTE és természetesen a Várpalotai Bányász fiataljai mérkőztek meg egymással.  Nagy küzdelemben a Főnix és a Bányász jutott a döntőbe, ahol végül gólgazdag meccsen a fehérvári gárda győzedelmeskedett. A gólkirály a Főnix színiben futballozó Merbler Zoltán lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!