Sport

2013.11.28. 13:12

Remek futball-sorozat

Ajka – Az NB II-es hazai labdarúgó csapatra nem lehet panasz: sorozatban győzi ellenfeleit Mihalecz István alakulata, nem véletlen, hogy tabella ötödik helyén állnak az ajkaiak.

Novothny Ottó

A hétvégén vérbeli rangadó vár rájuk, hiszen a listavezető Nyíregyháza vendégei lesz az FC Ajka.

– Már a Békéscsaba ellen sem csak az eredményességünk volt jó, hanem a játékunk is – mondta Mihalecz István szakvezető. – Ez aztán a legutóbbi meccsen, a Vasas ellen is meglátszott, noha nem volt olyan könnyű az a csata, ahogy a gólkülönbség mutatja. Riválisunk jól kezdett, de aztán bejött egy pontrúgás, majd utána ahogy mondani szokták: minden sikerült. Ebből a sikerből mindenképpen merítenünk kell. Azt gondolom egyébként, hogy a listavezető otthonában is van keresnivalónk, ha mentálisan megfelelő állapotban lépünk pályára. Mi ugyanis jobb passzban vagyunk még akkor is, ha az egyik legtaktikusabb együttes vendégei leszünk. Szerintem az dönt, hogy ki rúgja majd az első gólt és persze nálunk sokat számít majd, a harci szellemünk milyensége. Ha agresszívak és koncentráltak tudunk lenni, akkor okozhatunk meglepetést. Érdekesség, hogy az ősszel már huszonöt tétmérkőzésen léptünk pályára (ebből tizenöt a bajnoki, hat a Ligakupa és négy a Magyar Kupa), ami kimondottan sok. Különösen úgy, hogy a létszámunk nem túl magas. Ezt persze nem panaszként mondom, csupán megállapítom, hogy meglehetősen kemény terhelés végefelé járunk. Ugyanakkor bízom benne, hogy mindezek és az érthető fásultság ellenére sikerül megfelelő motivációs állapotban játszanunk és akkor folytatni tudjuk a sikeres szereplést – fejezte be Mihalecz István. Tizenöt mérkőzés után az Ajka 26, a Nyíregyháza 35 pontos.

 

Először utaznak egy nappal előbb

A másodosztályú labdarúgó bajnokság őszi szakaszában először utaznak el egy nappal a mérkőzés előtt a helyszínre az ajkaiak. Természetesen ennek oka a nagy távolság. Ugyanakkor Mihalecz István edző elmondta, hogy mivel a csapat nagyobbik fele „bejáró” Ajkára, ezért élnek a lehetőséggel, hiszen az együtt töltött két nap alatt több lehetőség adódik a beszélgetésekre. Ilyenkor a szakmai stáb sokat tehet a közösség összekovácsolásáért, vagy a motivációs szint emeléséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!