Sport

2014.01.07. 17:35

Óriási előrelépés a veszprémi fiataloknál

Veszprém - Tavalyhoz képest óriási előrelépést tapasztalt fiatal csapatánál Csoknyai István, az MKB-MVM Veszprém II szakvezetője. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy tanítványai nagyszerű mérleggel vezetik a férfi kézilabda NB I/B nyugati csoportját.

Napló sport

Az MKB-MVM Veszprém II az első helyről várhatja a tavaszi folytatást a férfi kézilabda NBI/B nyugati csoportjában. Csoknyai István legénysége az őszi fordulók során tizenegy győzelmet, egyetlen döntetlent és egyetlen vereséget gyűjtöttek, s 23 pontjával vezeti a mezőnyt. Az ikszet a Csurgó II ellen érte el (29:29), míg a fiaskót Tatán szenvedte el (33:27).

A bakonyi utánpótlás legjobbjai (zöld felső) kiváló őszt produkált a felnőtt második vonalban (Fotó: Penovác Károly)

- A három vesztett pont mindenképpen önmagáért beszél - kezdte Csoknyai István. - Úgy vélem, az NB I/B-s szereplés minden szinten a srácok hasznára vált. Ez játékban és eredményességben egyaránt megmutatkozik. Ráadásul két meghatározó játékosunk (Strannig János és Kanczel Ottó) csak epizódszerepeket kapott sérülés miatt, de a hiányukat át tudtuk vészelni, és így is képesek voltunk a sikerekre.

A szakvezető kiemelte azt is, hétről-hétre egyre több néző kíváncsi a meccseikre, és ezt mindig igyekeznek azzal meghálálni, hogy alaposan felkészülnek és persze mindig győzelemre játszanak. - Nehéz tavasz elé nézünk, de a célunk, hogy legalább a dobogón zárjuk az évet és hazai pályán megőrizzük a veretlenségünket. A játékosok továbbra is óriási terhelésnek vannak kitéve, hiszen akad, akinek négy fronton is helyt kell állnia, ám ez sem tántoríthat el minket a feladatok végrehajtásában. A hivatalostól eltér valamelyest a magunk által kitűzött cél, hiszen a fiúk szeretnék megtartani az első helyet. A mezőny legjobbjai közül egyedül a Füred elleni derbi lesz idegenben, a többi riválissal viszont hazai környezetben mérkőzhetünk meg, ami a mi malmunkra hajthatja a vizet - vélekedett a tréner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!