Sport

2014.02.07. 10:15

Az év legjobb versenyzője gumiasztal sportágban

Ajka - A Magyar Torna Szövetség az elmúlt év legjobb gumiasztalosának választotta az ajkai Csánicz Laurát. A gumiasztal szakszövetség a Magyar Távirati Iroda (MTI) hagyományos szavazásán jelölte a trampolin sportágban a magyar bajnokot, aki egyáltalán nem számított az elismerésre a fővároscentrikus szakágban.

 

A tizenötesztendős Csánicz Laura nagyon meglepődött, amikor megtudta a szavazás eredményét (Fotó: archív)

A mindössze 15 esztendős Csánicz Laura már kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát gumiasztal sportágban a felnőttek között. Az Ajkai Trampolin SE színeiben versenyző ifjú hölgy úgy fogalmazott, nem várta, hogy esetleg az év legjobbjának választják majd, ezért nagyon meg is lepődött, amikor értesítették a hírről.

- Ettől függetlenül nagyon boldog voltam, hogy nemcsak helyi szinten, hanem országosan is elismerik a munkámat. Jutalmul kaptam egy hatalmas kupát, amin a felirat mindig emlékeztetni fog arra, milyen jól sikerült az elmúlt esztendő. (Az év legjobb gumiasztalozó nője, 2013) - hangsúlyozta az ajkai Bródy Imre Gimnázium kilencedik osztályos tanulója.

Laura persze nem pusztán azért érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést, mert megnyerte az országos bajnokságot. Több külföldi versenyen is megmérette magát, s a hazai rangos viadalokon is rendre a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Csak a legnívósabb vetélkedőkről beszélt, mint például a fővárosban megrendezett Kis-Tóth Sándor emlékversenyről, ahol aranyérmes lett. De nagyszerűen helyt állt a salzburgi Alpesi Kupán is, ahol az előkelő ötödik helyet szerezte meg. A csehországi Jablanecben, az Olimpiai Reménységek Versenyén sem okozott csalódást, hiszen az igen erős mezőnyben a 16. lett. S nem szóltunk még a bulgáriai, Szófiában megrendezett világbajnokságról, ahol a középmezőnyben, a 47. helyen zárt a közel száz induló között.

- Nagyon szeretem a kihívásokat, ezért is döntöttem a gumiasztal mellett. Mindennap gyakorlunk, hiszen ebben a sportban enélkül nem lehet eredményt elérni. Szerintem csodaszép sportág a miénk, látványos, közönség szórakoztató, ugyanakkor a sportoló számára is nagy koncentrációt, odafigyelést és megfelelő technikai, fizikai felkészültséget igényel. Nagyon sokat köszönhetek az edzőmnek, Pelikán Milánnak, aki nemcsak pusztán tréningeket tart, hanem valóban megszerettette velem a trampolint - magyarázta az ifjú tehetség.

Laura azonban nemcsak a gumiasztalozásért rajong. Tíz éve lelkes tagja az ajkai Dinamik Rock and Roll Clubnak, ahol akrobatikus rock and rollozik, és csoportjával formációban már kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát. Ha pedig hétvégenként ideje engedi, Tósokra jár lovagolni, ugyanis ez is már a mindennapjai részévé vált. - A sport számomra az élet. Ugyan még nem tudom, melyik iskolában szeretnék majd továbbtanulni, de az biztos, hogy a sportoláshoz, a testneveléshez köze lesz. Elmondhatom még, nagyszerű évet zártam, bízom benne, legalább hasonlóan sikerül 2014 is, de azért nem bánnám, ha a nemzetközi fronton előre tudnánk lépni zárta Laura.

Az Ajkai Trampolin SE 2007-es megalakulása óta a soraiban tudhatja Csánicz Laurát. A 15 éves hölgy azóta halmozza a jobbnál jobb eredményeket: számtalanszor állhatott fel korosztályában a dobogóra, sőt 2008-ban kategóriája legjobbjának választották. A magyar bajnoki cím védője, s eredményeihez többek között a londoni olimpián aranyérmes tornász, Berki Krisztián is gratulált már egy békéscsabai vetélkedő alkalmával.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!