Sport

2014.04.11. 14:35

Itt a tavasz, előkerültek a modellek

Első tavaszi versenyüket rendezték a modellezők, akik a tapolcai repülőtéren, a dunántúli bajnokságon mérték össze tudásukat az idén első alkalommal.

Horváth Gábor

A szabadon repülő modellek versenyét a Herendi Modellező SE rendezte.

A gépek idén most kerültek először elő téli pihenőhelyeikről, és szálltak a magasba a kijelölt szabadtéri területen.

– A meteorológusok által jósolt észak, északkeleti szélirányból ugyan semmi nem lett, már az első start után több száz méterrel el kellett „költöztetni” a starthelyet. Az enyhe szél forgott-kavargott egészen a délutáni döntőig, melybe hét vitorlázó versenyző jutott be. A mezőny tagjainak gépei rövid felkészülési idő után egyszerre törtek fel a magasba. Nagyszerű látvány volt, ahogy szárnyuk finoman ívesen meghajolt, majd fenn a magasban kecsesen ráfordultak az áramlatra. A maximális, háromperces időt két modell is kirepülte, így a végső sorrend egy újabb döntő starttal alakult csak ki. Izgalmas csatát hozott ez a reptetés is – számolt be az eseményről Kerner Ferenc, a herendi modellezők vezetője.

Beindult a modellező szezon (Fotó: Kerner Ferenc)

A modellezők idei első vetélkedését természetesen követi majd a többi, a tavaszi időben csaknem minden hétvégére jut egy regionális, vagy országos rendezvény, ahol a Veszprém megyei résztvevők is rajthoz állnak.

Eredmények: Serdülő F1H (kis vitorlázó) kategória: 1. Pungor Péter (Szombathely), 2. Vízi Barnabás (Szombathely), 3. Kovács Levente (Ajka).

Ifjúsági F1H kategória: 1. Rémai Martin (Várpalota), 2. Vízi Barnabás (Szombathely), 3. Kovács Levente (Ajka).

F1H kategória: 1. Selmeci Balázs (Ajka), 2. Szteblák Tamás (Zalaegerszeg), 3. Rémai Martin (Várpalota).

F1H csapatverseny: 1. Szombathely (Horváth Szabolcs, Vízi Barnabás, Pungor András), 2. Ajka (Selmeci Balázs, Kovács Levente, Klinger Tamás), 3. Várpalota (Rémai Martin, Mórocz Pé-ter, Brenner Adrián).

F1Q (elektromos): 1. Kertész Gábor (Bp. Bánki MK), 2. Milák Gábor (Bp. Caval-loni), 3. Jancsó András (Bp. Bánki MK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!