Sport

2014.09.19. 13:30

A nagydumás Lino Cervar próbálja elaltatni a veszprémieket

Lino Cervar hiába dicsért agyon minket, azért tisztában vagyunk vele, hogy komolyan meg kell harcolnunk majd a Metalurggal a győzelemért - mondta Chema Rodriguez az MKB-MVM Veszprém–Metalurg Szkopje SEHA-ligamérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

B. Virág Rita

A kívülállóknak is valóban úgy tűnt, Lino Cervar bárkibe képes lyukat beszélni. A kiváló szakvezető ezek szerint nemcsak a kézilabdában, a lélektani hadviselésben is jártas. Mintha csak a veszprémiek éberségét, figyelmét kívánta volna elterelni azzal, hogy megnyugtatta őket, nekik van Európában a legjobb csapatuk.

– Az elmúlt években különösen megerősödött a Veszprém, főleg a védekezése igen erős. Mindegy, milyen formációt védekeznek, sokat cserélve képesek hatvan percen keresztül fenntartani az általuk diktált tempót. Mi mindössze kilenc játékossal tudunk kiállni, de azért megpróbálunk jó meccset játszani – magyarázta.

Az MKB-MVM Veszprém hatodik győzelmére készül a Metalurg Szkopje ellen szombat délután  (Fotó: Penovác Károly)

Carlos Ortega mester persze megköszönte a méltató szavakat, de azt is hozzátette, tisztelettel állnak a Metalurg elé, nem becsülik le a macedónokat, és egyáltalán nem számítanak könnyű meccsre.

– Természetesen szeretnénk megőrizni hazai pályán a veretlenségünket, és a három pont megszerzése a célunk. A védekezésen lesz a legnagyobb hangsúly, ha ez összeáll, akkor jönnek a könnyű gólok, amikkel meg tudjuk nyerni a mérkőzést – hangsúlyozta a veszprémiek szakvezetője.

Chema Rodriguez még annyit fűzött hozzá, biztosak benne, a Metalurg nem adja könnyen a bőrét és nagy harc lesz a pályán.

– Lino hiába mondta, hogy a Veszprém milyen jó csapat. Azért azt ne feledjük, a pályán minden másképp néz ki, nekünk ott kell bizonyítani – húzta alá.

A macedónok nyáron igazolt kézilabdása, Darko Djukic úgy nyilatkozott, reméli, fiatal együttesük fel tudja venni a versenyt a jóval tapasztaltabb és jobb erőkből álló Veszprémmel.

Az már biztos, a macedónok egyik legjobbja, Renato Vugrinec sérülés miatt nem játszhat. A kezével bajlódik az átlövő. Ettől függetlenül a Metalurg veszélyes csapat, eddigi egyetlen, Veszprém elleni találkozóját is megnyerte.

 

A sportág fantasztikus egyénisége

Lino Cervar fantasztikus egyénisége a világ kézilabda-társadalmának. Olimpiai, világ- és Európa-bajnok szakvezető Horvátországgal. Sikerei önmagért beszélnek, de a civil életben is eredményes, hiszen Horvátországban parlamenti képviselő volt. Jól érti a csíziót, és azonnal veszi a lapot. A lélektani hadviselést már megkezdte, kérdés, Veszprémben bedőlnek-e neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!