Sport

2015.04.30. 18:06

Röplabda: nincs még döntés a továbbjutást illetően

Dunaújváros, Sümeg – Óriási csatában veszített a Sümegi RE a férfi röplabda NB I 7-8. helyért zajló rájátszásában a Dunaújváros otthonában. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc 1:1-re áll. Folytatás pénteken 16 órától a Sümeg otthonában.

B. Virág Rita

Dunaferr-Sümegi RE

3:2 (14, -23, 23, -21, 12)

Dunaújváros, 100 néző. Sümegi RE: Nagy P., Madár, Varga, Lesznyik, Kaposi, Soós. Csere: Récsei (liberó). Edző: Markó Gábor.

Az első szettet villámgyorsan elveszítette a Sümeg. A teljesen új felállásban próbálták a vendégek megtalálni mindenkinek a helyét és erre ráment az első játszma. A pontatlan sümegiek hibáit kihasználták a hazaiak.

A folytatásban teljesen más szemléletű Sümeg lépett a pályára. A játék minden elemében feljavultak a vendégek és megérdemelten egyenlítettek.

A harmadik felvonás rendkívül érdekesen alakult, nem volt nagy különbség a csapatok között, felváltva vezettek. Hatalmas küzdelem alakult ki, minden pontért vért izzadtak a játékosok. Sajnos a játszma végén azonban a hazaiak örülhettek.

A negyedik játékrészben ott folytatták a küzdő felek, ahol előzőleg abbahagyták. A szett közepétől Lesznyik hátára vette a csapatot: az ő vezérletével sikerült újra egyenlíteni és lendületbe hozni a sümegi alakulatot.

A mindent eldöntő ötödik játszma óriási izgalmakat hozott. Térfélcserénél 8:7-re a Dunaferr vezetett, 10:10-nél pedig mindkét fél bizakodhatott. A játékrész végét az Újváros hozta le ügyesebben, mert hiába adódott a Sümeg előtt több lehetőség, az ellenfél kicsivel pontosabb volt.

Markó Gábor: - Küzdeni tudásból ismét jeles. Pénteken hazai pályán szeretnénk bebiztosítani a hetedik helyünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!