Sport

2015.06.17. 13:05

Felemás fél évet zárt az NB III-as Füred, a végén minden rosszul sült el

Balatonfüred - Az ember élete végéig tanul. Én most azt tanultam, ha a csapattal kapcsolatban valami negatívumot tapasztalunk, ott azonnal változtatni kell. Ezt mi nem tettük meg időben - fogalmazott értékelőjében megyénk egyetlen NB III-as labdarúgócsapatának szakvezetője.

Horváth Gábor

- Mindig is szerettem a kihívásokat - nyilatkozta Balatonfüredre érkezésével kapcsolatban Földesi Károly.

A lemondott Pető Tamást váltó szakember a 2014/2015-ös szezon első félévét követően, télen került az NB III-as Balaton-partiak kispadjára. A csapat a bajnoki szünetben jelentősen átalakult. Azaz a szinte a nulláról kezdett mindent.

- Általában gyorsan átlátom a helyzetet és a beilleszkedéssel sem volt gond. Persze némi bátorság azért kellett a munka elvállalásához. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy nem volt helyezésbeli célkitűzés. Csak annyi, hogy ne essünk ki és ezen belül szerepeljünk minél jobban - mondta Földesi Károly.

A tapasztalt szakember jól élte meg az első időszakot, de fekete leves sem váratott sokáig magára.

- A felkészülés kezdetén jó volt edzést tartani és látni, hogy morgás nélkül teszi mindenki a dolgát. Azonban ez nem tartott sokáig, miután kijelöltük a keretet, sokan a kiskapukat keresték. Úgy tűnt, biztató lesz a félév, aztán egyre több lett a munka ellenálló, olyan játékos, aki úgy gondolta, nem kell már száz százalékot teljesítenie.

Földesi hozzátette: mindennek a következő hónapokat tekintve az lett következménye, hogy az erő kitartott, a dinamika nem.

Időközben öt labdarúgót el is tanácsolt a klub, pontosabban felmentett az edzéslátogatás alól. Szabó Levente csapatkapitány mellett Kovács Szabolcs, Balogh Marcell, Szűcs Adrián és Czafit Richárd távozott április végén.

- A focisták inkább oda csapódnak, ahol nem a munka van a középpontban. A Vácról érkezett játékosok ugyanakkor példaértékűen dolgoztak, ők olyan közegből jöttek, ahol ez megszokott volt. Ezzel együtt a meghozott döntés után a fejek kicsit összezavarodtak. Olyan meccseket nem tudtunk megnyerni, amelyeken játékban és állóképességben is partiban voltunk ellenfeleinkkel. Hiányzott a plusz. A végén minden rosszul sült el, nem tudtunk érvényesülni, és az utolsó meccsre el is fogytunk. Az ember élete végéig tanul. Én most azt tanultam, ha a csapattal kapcsolatban valami negatívumot tapasztalunk, ott azonnal változtatni kell. Ezt mi nem tettük meg időben - fogalmazott az edző.

Bár ellenkező híresztelések is szárnyra kaptak, úgy tűnik, nincs veszélyben a balatonfürediek NB III-as szereplése. A nyugati csoportban 11. helyen végzett csapat a következő idényt is a harmadik vonalban tölti. Illetve az már egy teljesen más csapat lesz. Ismét.

- Kevés, mindössze néhány játékos marad, a kiszemeltekkel már elkezdtük a tárgyalásokat. Nagyon erős lesz a mezőny, ezért a fiatalok mellé néhány rutinos játékost is igazolnánk. A támadószekció mindenképpen erősítésre szorul - nyilatkozta Földesi Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!