Sport

2016.03.29. 19:07

Megvan: biztossá vált az olimpia!

Tapolca - A részvételt ugyan már rég kivívták, csak most dőlt el, kik utazhatnak augusztusban Rióba. A tapolcai sportolóért éremesélyesként szoríthatunk az olimpián!

Horváth Gábor

A magyar férfi párbajtőr-válogatott február közepén hatalmas csatában biztosította helyét a 2016-os ötkarikás játékokon. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összetételű együttes nehéz időszak után az utolsó esélybe kapaszkodott bele, és a tapolcai Rédli vezérletével a vancouveri Világkupán megváltotta repülőjegyét a Rio de Janeiroban rendezendő olimpiára. Igen ám, de az egészen március 29-ig nem volt biztos, hogy pontosan ki kapja majd kézbe azt a bizonyos repjegyet. A vívók ugyanis a csapatnak szereztek kvótát, a szövetség elnöksége volt hivatott eldönteni, kiket nevez be az augusztusi brazíliai eseményre.

Rédli András a vancouveri diadal után, most már biztos: ő készülhet az olimpiára

A magyar ranglista első helyezettje, a szintén tapolcai származású Boczkó Gábor, valamint az aktuális egyéni világbajnok Imre Géza helye nem volt kérdéses. Rédli és Somfai viszont pozíciót cserélhettek volna a rangsorban, hiszen utóbbi hiába volt a válogatottban negyedik ember, a hazai ranglistán előkelőbb helyen zárt, mint a tapolcai versenyző. Szerencsére nem tették, Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány javaslata és az elnökség döntése értelmében az Sz-L Bau Balaton Vívóklub párbajtőrözője vesz részt csapatban és egyéniben az idei olimpián. Somfai csapat tartalékként utazik Rióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!