Sport

2016.06.28. 10:04

Streetball: Új győztest avattak

Veszprém - Jó zene, izzasztó kánikula és kosárlabda, pontosabban streetball minden mennyiségben - ez jellemezte a nemrég megrendezett nagy sikerű Continental Streetballt.

B. Virág Rita

Tizedik alkalommal rendezték meg a Continental Streetball utcai kosárlabdás fesztivált a Jutasi úti sportpályákon.

Minden kategóriában maximális létszámmal vágtak neki a csapatok a csatározásoknak. Négy kategóriában összesen 54 három fős egység harcolt a minél előkelőbb helyezésekért.

A jubileumi streetballra az ország minden szegletéből érkezett nevezés, Szolnoktól a fővároson át Tatáig, sőt még Ausztriából és Szlovákiából is érkezett egy-egy csapat.

A nívóra nem lehetett panaszunk, elképesztő meccseket láthattak a kilátogatók, akik nemcsak a precíz távoli dobásokat, hanem a látványos zsákolásokat és a villámgyors, sok passzos akciókat is mind-mind nagy tapssal jutalmazták.

Érdekesség, hogy az elmúlt esztendőkben még soha egyik csapat sem tudta megvédeni a címét. Ez az idén is így volt, új győztest avattak minden kategóriában.

A férfiaknál a szombathelyi Habzsi Dőzsi volt a címvédő, azonban ezúttal a tizenhat között kiesett. Az Ausztriából érkezett Team Amstetten nyert, a szolnoki Japán alakulatát megelőzve. A legjobb veszprémi csapat a Nincsen nálunk strand elnevezésű gárda lett, amely az előkelő ötödik helyen zárt.

Jól szerepelt még a másik veszprémi társaság is, a Goforgold, amely mindössze egy ponttal kapott ki a későbbi győztestől.

A nőknél az idén először fordult elő, hogy egyetlen Veszprém megyei együttes sem nevezett. A hölgyeknél a Feel the sunshine elnevezésű egység nyert a C-level-and és a Shoot előtt.

Vegyes kategóriában pedig a budapesti Sose tudjuk volt a legjobb a Vietnám és a 99 52 előtt.

Természetesen, ahogy azt már megszokhattuk, a nap folyamán több dobóversenyt is tartottak a résztvevőknek a szervezők.

A három pontosokat a legprecízebben Benkó Dániel (Szlovákia) értékesítette. A büntetőknél pedig Mészáros Anna (Feel the sunshine) volt a legpontosabb.

Az egy-egy ellenit Jókai Mátyás nyerte, aki a Habzsi Dőzsi tagja.

A legjobb férfi játékosnak pedig Nagy Róbertet választották meg, aki korábban egyébként Veszprémben is kosárlabdázott, s most a Japán tagjaként érkezett vissza a királynék városába.

Címkék#streetball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!