Sport

2017.04.05. 18:45

Egy hétvége alatt két versenyen jártak a VÚK úszói

Veszprém - Négy érmet szereztek a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) sportolói a Budapest-kupa II. fordulójában.

B. Virág Rita

Mozgalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött a VÚK úszói.

Előbb a 8-10 éveseknek kiírt Utánpótlás-kupa második fordulóján vettek részt, amit a fővárosi Tüske uszodában rendeztek meg. Gombás Médea, Nagy Boglárka, Bokrossy Balázs, Matyikó Máté, valamint Straszewski Márton képviselte az egyesületet az igen erős, többnyire fővárosi klubokat felvonultató versenyen.

Mindannyian nagyon szépen teljesítettek, és értékes tapasztalatokat gyűjtöttek. A gyerekeket Hudi Zsanett és Czaunné Kőrösi Edina készítette fel.

Másnap a Budapest-kupa második fordulóját tartották meg, természetesen szintén a fővárosban. A rendkívül erős mezőnyben tizenöt veszprémi mutathatta meg tudását, felkészültségét.

Kiválóan szerepeltek a veszprémi úszók a Budapest-kupán Fotó: VÚK

A VÚK-osok összesen 43 egyéni és két váltószámban álltak rajthoz, és remek szereplésüknek köszönhetően egy ezüst-, három bronzérem, valamint 33 egyéni csúcs született.

Ezüstérmet szerzett Veisz Dóra 200 pillangón. A dobogó harmadik fokára állhatott fel: Bánó Viktória 50 háton, Hegyháti Csenge 100 gyorson, a 40x50-es leány vegyes váltó: Veisz Dóra, Bánó Viktória, Nyíri Villő, Adorján Csomai Vivien összeállításban.

Balogh János vezetőedző eredményesnek értékelte a versenyeket. Szerinte az eredmények igen biztatóak a következő erőpróba, a dunaújvárosi Arany Üst-kupára nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!