Sport

2017.05.30. 14:30

Jótékony célú judoversenyt tarottak Pápán

PÁPA - A versenyzők számát tekintve rekordot döntött az idei Bakony Judo- kupa, amit ötödik alkalommal rendezett meg a Városi Sportcsarnokban a Judo a Pápai Sportért Alapítvány és a Bakony Judo Klub.

Haraszti Gábor

A kupára és a regionális rangsorversenyre 33 klub 318 judokáját hozta el, akik négy szőnyegen, öt korcsoportban küzdöttek meg egymással. Az idei rendezvény jótékony célt is szolgált.

- Egy egész élet munkája lett hamuvá, amikor a biogazdálkodással foglalkozó, négygyermekes Vaskó család háza leégett egy tűzesetben Decsen. Szerencsére a család nem tartózkodott az épületben, ugyanis a szülők éppen egy judoversenyre vitték gyermekeiket. A történetük hozzánk is eljutott, és úgy döntöttünk, megpróbálunk segíteni a bajba jutottakon. Korábban többzsáknyi ruhát küldtünk, most pedig a kupa bevételének 50 százalékát nekik ajánlottuk fel. Emellett kihelyeztünk egy gyűjtőládát is, amibe vártuk a további felajánlásokat. A család elfogadta a meghívásunkat, így a nevezésekből 225 ezer forintot személyesen tudtunk átadni nekik a megnyitón, ezzel is bizonyítva, hogy a judóstársadalom egy nagy család - fogalmazott Pillér Gábor, a Bakony Judo Klub alelnöke.

Az ötödik alkalommal megrendezett Bakony Judo-kupán 33 egyesület 318 judokája mérte össze tudását Fotó: Haraszti Gábor

Vaskó Sándor családfő gyermekeivel és feleségével meghatottan vette át az adományokat, mint mondta, nagyon hálás a szervezőknek, hogy gondoltak rájuk. - A lángok mindenünket porig égették, semmink sem maradt, csak az állataink. Szó szerint a nulláról kell mindent újrakezdenünk. Szerencsére sokan felajánlották segítsé-güket, köztük a pápai judósok is, amiért elmondhatatlanul hálásak vagyunk - jegyezte meg Vaskó Sándor.

Végh József klubelnöktől megtudtuk, egyesületüket 27 cselgáncsozó képviselte a Bakony Judo-kupán, többeknek ez volt az első versenye. Mezei Csaba szervező, a Bakony Judo Klub edzője a kupa végeztével elmondta, a résztvevők helyszíni adományaiból további 80 ezer forintot tudtak átadni a Vaskó családnak. Ezenkívül pedig az egyik építőipari cég 60 ezer forint értékű építőanyag-utalványt ajánlott fel számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!