Sport

2017.08.27. 10:14

Lovasíjászok versengtek Barnagon

A Kassai Lovasíjász Iskola Szmrecsányi Törzsének szombati versenyére kilenc versenyző érkezett, akik közül ketten Ausztriából jöttek. A barnagi viadal a világkupa egyik fordulója volt, amelyet a szervezők már 16. alkalommal tartottak meg

Molnár Sándor

A lovasok kilenc versenyvágta során annyi nyílvesszőt lőttek ki a 90 centiméter széles céltáblára, amennyit csak tudtak. A 99 méter hosszú pályán 20 másodpercnyi idő állt rendelkezésükre egy-egy vágta során. Szmrecsányi Márton a házigazdák képviseletében elmondta, hogy a lovasíjászat nehéz dolog, mert ott van egy élőlény, a ló versenyzők alatt, és az egy nagyon hosszú folyamat, amíg a négylábúak megtanulják azt, hogy nyugodtan menjenek végig a pályán. Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a lovasok a vágta közben jól lőhessenek.

A barnagi világkupa viadalt Kiss Péter nyerte Kurszán nevű lovával, 207,69 pontot teljesítve. A második helyezést Szmrecsányi Márton szerezte meg Zselyke nyergében, 168,51ponttal. A harmadik helyen az osztrák Johannes Fischnaller végzett, Szilajjal versenyezve és 125,20 pontot teljesítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!