Fontos két pont

2019.05.21. 07:00

A Balatonfüredi KSE U21 nyerte a derbit

Győzött a megyei rangadón a BKSE U21-es alakulata, ezzel nagy bizonysággal sikerült kiharcolnia a bennmaradást a kézilabda NB I/B-ben. A VKKFT is nyert, és negyedik helyen zárta a bajnokságot.

B. Virág Rita

A Balatonfüredi KSE U21 (a képen Vajda Huba) fontos sikert ért el Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

BKSE U21–Telekom U21 26:21 (13:9)

Balatonfüred, 250 néző. V.: Sándor, Szabó. Balatonfüredi KSE U21: ANDÓ – Szász 1, MÁTHÉ 5 (1), Németh A., VAJDA 6, VARGA 7, Ág. Csere: Seprős (kapus), Tóth D., SZÖLLŐSI O. 3, Tóvizi 3, Papp, Brandt, Orbán B. 1, Draskovics, Határ. Edző: Kárpáti Krisztián. Telekom Veszprém U21: Palasics – Ernei 1, CZEGLÉDY 5, Melnyicsuk 2, Dávid, Kurucz 2, Dörnyei 1. Csere: Gödör 1 (kapus), KOVÁCS 3, Wiczián, Kiss, Csányi, Gombai 1, Hornyák 3, Gaál, Dobi 2. Edző: Gulyás István.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.

Kiállítások: 16, ill. 2 perc.

A bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú találkozó várt a fürediekre. A komoly tét miatt az idén először a felnőtteknél már kulcspozícióban szereplő Máthé Dominik is beszállt a juniorok közé.

A Balatonfüredi KSE U21 (a képen Vajda Huba) fontos sikert ért el Fotó: Pesthy Márton/Napló

Idegesen kezdtek a hazaiak, azonban Vajda Huba és Máthé vezérletével sikerült 6-3-ra meglépniük. Melnyicsuk szépítését követően a BKSE zsinórban három gólt szerzett, és a 18. percben már 9-4 állt az eredményjelzőn. Ezt követően a teher nélkül, felszabadultabban kézilabdázó veszprémieken volt a sor, Kovács, Dörnyei és Dobi volt eredményes, és 9-7-nél Kárpáti Krisztián időt kért. Sikerült rendezni a sorokat, és a félidő végén 13-9-re vezettek a balatoniak.

Szünet után Czeglédy és Hornyák találataival újra nyílttá tette a találkozót a Telekom U21 (14-12), ekkor azonban szenzációs szériába kezdett a Füred. Hét hazai gólra csak egy érkezett, és a 45. perchez érve már 21-13 állt az eredményjelzőn. Kurucz duplájával szépítettek a vendégek, majd újabb füredi roham indult (56. perc: 24-15).

Az utolsó percekben a megnyugtató előny birtokában kiengedtek a tópartiak, a veszprémiek ezt kihasználva szépítettek, azonban a BKSE győzelmét már semmi sem veszélyeztette. A két pontot megszerezve pedig úgy tűnik, a BKSE U21 is megőrizte NB I/B-s tagságát.

Nagykanizsa–VKKFT 19-25 (7-11)

Nagykanizsa, 100 néző. Vezette: Horváth, Simó. Veszprémi KKFT: SZÁSZ – Szmetán P. 3, Tóth A. 2, Tóth M. 1, Bugyáki 3, FAZEKAS 3 (2), Hári 1. Csere: NAGY (kapus), Füleki, KRISTÓF 4, Szeitl, Gyene 1, Somogyi 2, SZÖLLŐSKEI 5, Radvánszki, Dainese. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 14, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 7/4, ill. 5/2.

Az összecsapás előtt eldőlt, hogy a Nagykanizsa búcsúzik a másodosztálytól, és a két pont megszerzése sem segít rajta. A mérkőzés elején mégis a vártnál komolyabb erőkifejtésre késztették a hazaiak a vendégeket (3-3, 6-7). A kissé hektikusan teljesítő VKKFT csak a játékrész második felében tudta ráerőltetni akaratát a jól küzdő Nagykanizsára, és a harminc perc végéhez érve négygólos előnyt harcolt ki.

A térfélcserét követően két gyors hazai góllal kezdődött a második felvonás (9-11), azonban összeállt a veszprémi védelem és gyors gólokkal ismét sikerült ellépni (10-15). A folytatásban a VKKFT gondosan ügyelt rá, hogy a hazaiak ne tudjanak zavart kelteni, és végül sima veszprémi siker született. Ezzel Tombor Csaba tanítványai az előkelő negyedik helyen fejezték be a bajnoki pontvadászatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!