ehf-kupa

2019.02.14. 20:09

A Berlin nyert a Veszprém Arénában

Második meccsén is ötgólos vereséget szenvedett a Balatonfüredi KSE a kézilabda EHF-kupa csoportkörében.

Horváth Gábor

Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonfüredi KSE-Füchse Berlin 24-29 (14-16)

Veszprém Aréna, 1800 néző. V.: Leszczynski, Piechota. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Hornyák, KEMÉNY 4, Topic 2, Ferreira 1, Szöllősi B. 2, Bóka 2. Csere: Bősz (kapus), MÁTHÉ 9 (3), Semenov 3, Németh B. 1, Kancel, Déber. Edző: Csoknyai István.

Füchse Berlin: HEINEVETTER – LINDBERG 6 (3), WIEDE 5, Holm 3, MARSENIC 2, DRUX 4, ELISSON 7. Csere: Semisch (kapus), Gojun, Schmidt 1, Reisky 1, Koch, Matthes. Edző: Velimir Petkovic Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

A nagy nevekkel, ha úgy tetszik, sztárokkal teletűzdelt Füchse Berlint – az EHF-kupa aktuális címvédőjét – fogadta a Balatonfüredi KSE csütörtökön a Veszprém Arénában. Túlzás lenne azt állítani, hogy a mérkőzés megmozgatta a megyeszékhely kézilabda-rajongóit, a füredi szimpatizánsok pedig nyilván kevesen vannak ahhoz, hogy megtöltsenek egy ekkora csarnokot. A sérülésektől sújtott BKSE az esélytelenek nyugalmával készülhetett a találkozóra, s az első percekben ez máris megmutatkozott: három vendéggól után több mint négy perc kellett az első füredi találathoz, Máthé volt eredményes. Ezután Fazekas fogott ziccert. A Balaton-partiaknak iszonyatosan nehéz dolga volt a Berlin rendkívül magas hatosfalával szemben. A Füchse keményen védekezett és természetesen rohant, ahogy tudott, 10. perc: 3-6. Máthé hozta vissza mínusz kettőre övéit, de Lindberg szép akció végén válaszolt. Hiába tudta egyre gyakrabban sikeresen megjátszani a BKSE Topicot beálló pozícióban, a Füchse támadásait képtelen volt megállítani a Csoknyai-csapat.

 

A vendégek ráadásul nagyon színesen kézilabdáztak, könnyű gólok mellett szélről, beállóból és átlövésből is eredményesek voltak, a 16. percre négyre hízott az előnyük, 6-10.

A 18. percben Fazekas szép védése után Kemény találta meg az utat a németek hálójába, 8-11. A fürediek rutinos hálóőre remek formába lendült, több bravúrt is bemutatott, sajnos támadásban sokszor hibáztak társai.

Két gólra is feljöhetett volna a házigazda, ehelyett ismét jött a vendégek időszaka, akik továbbra is minden adódó lehetőséget kihasználtak, 24. perc: 9-14.

Jó védekezés után sikerült csökkentenie hátrányát a BKSE-nek, 13-15-nél a berliniek kértek időt. Máthé hatodik találatával már csak egy gól volt a különbség (14-15), nagyon rosszkor jött Reisky találata, amely Kancel kiállításával párosult.

A félidő hajrájára összeállít a füredi védekezés, a házigazdának emellett sikerült kihasználnia, hogy a németek fala ekkor már kevésbé volt szigorú, így szépen felpörgött/visszajött a BKSE a meccsbe.

Semenov volt eredményes elsőként a második játékrészben, az orosz irányító duplázott, egyenlő volt az állás, 16-16. A Füchse egyből időt kért, Petkovic alaposan leteremtette övéit. Wiede volt eredményes, majd Máthé egalizált.

Nem hagyta magát a Füred, Szöllősi Balázs is egyenlített (18-18), Topic ziccerét viszont megfogta Heinevetter. Ismét nőtt a különbség, 18-21.

Hiába védett kiválóan Fazekas, az egyre jobban fáradó Balaton-partiak elemi technikai hibákat vétettek. A németek öt gólt dobtak sorozatban, Csoknyai mester időt kért, 44. perc: 18-23.

Nem sikerült megállítani a vendégek rohanását, Drux volt eredményes. Apró szépségtapasz volt, hogy Bóka gyönyörűen cikázott végig a pályán és törte meg a hazai gólcsendet.

Tíz perccel a vége előtt 19-26-ot mutatott az eredményjelző. A folytatásban visszavett kicsit a tempóból a Berlin, aggódnia nem kellett.

A meccset végül Kemény gólja zárta, vállalható módon, jó küzdelemben öt góllal kapott ki a Füred

Így látták a szakvezetők, játékosok az összecsapást

Csoknyai István: – Gratulálok a Berlinnek, jól játszott, azt nyújtotta, amit tud. Mi kezdjük felvenni a ritmust, a múlt héthez képest előreléptünk, sokkal feszesebb volt a csapat. Ki kell emelni Fazekas Nándor és Máthé Dominik teljesítményét.

Velimir Petkovic: – Nem volt könnyű meccsünk, nehéz Veszprémben játszani, de itt volt az idő, hogy nyomás alatt is kipróbáljuk fiatal játékosainkat. Az első félidővel nem voltam elégedett, sok helyzetet hibáztunk, Fazekas Nándor pedig remekül védett. A második játékrész sem indult jól, nem is emlékszem olyanra karrieremből, hogy már a második percben időt kértek. A folytatásban magunkra találtunk, összességében elégedett vagyok, elértük, amiért jöttünk.

Máthé Dominik: – Gratulálok ellenfelünknek, jó meccset játszottunk. Sajnos a második félidő közepén elfogytunk. Jobbak voltunk, mint a La Rioja ellen, de szeretnénk még tovább fejlődni.

Malte Semisch: – Gondjaink voltak az első félidőben és a második elején. Nem koncentráltunk jól, de aztán magunkra találtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában