Fiaskóval zártak

2019.12.20. 20:42

A Budafok begyűjtötte a Hoya skalpját

Megszakadt a listavezető Hoya Pannon Egyetem Veszprém gyzelmi sorozata, miután a 2019-es esztendő utolsó bajnokiján 113-95-re alulmaradt a Budafokkal szemben a kosárlabda NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Budafok–Hoya PE Veszprém 113-95 (32-16, 34-28, 23-27, 24-24)

Budapest, 100 néző. Budafok: Puszta D. 30/15, Fehér 3/3, Lados E. 22/6, Kovács S. 17/3, Varga D. 13. Csere: Mészáros 16/6, Kiss M., Dormán 2, Jilling 2, Nagy G. 2, Horváth M. 6. Edző: Károly Máté.

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: McCall 25/6, Madár 25/6, Medve 22/9, Füzi 6, Czirbus 9. Csere: Szűcs 3/3, Kovács Á. 5. Edző: Mérész Csaba.

A listavezető Veszprém a tabella ötödik helyén álló Budafok otthonában zárta a 2019-es esztendőt. Az évzáró bajnokira azonban csak tartalékosan tudott elutazni az éllovas, Szabó Péter és Völgyi Marcell után Körtélyesi Gergely és Mucza Tamás is kidőlt a sorból, egyikőjükre sem számíthatott Mérész Csaba vezetőedző.

Két hazai kosárral indult a rangadó, majd McCall hintett egy pontos hármast. A 3. percben még úgy tűnt, szorosan alakul majd a csata, ekkor Czirbus kosarával 7-7-re állt a meccs. A több volt veszprémi játékost is soraiban tudó Budafokot az egykori csapata ellen bizonyítani vágyó Kovács Soma és Puszta Dávid vette a hátára (11-7), azonban ekkor még McCall újabb triplája talált célba, sőt Medve közelije után először vezetett a Hoya (11-12).

Mészáros triplájával fordított a Budafok (16-14), de ez nem volt elég a hazaiaknak, mert egy 9-0-ás szériával elléptek (23-14). Medve büntetői után több veszprémi kosár már nem is esett ebben a negyedben, míg a rivális szépen termelte a kosarakat és 32-16-ra elhúzott, állva hagyva a pontatlanul dobó egyetemistákat.

A második játékrészben Puszta Dávid vezérletével pillanatok alatt kínosan nagy differencia alakult ki (44-19), Mérész edző időt is kért.

A rövid megbeszélést követően Madár szerzett zsinórban öt pontot, aztán Szűcs dobott remek hármast (54-34).

Felcsillant a remény a felzárkózásra, ám Madár ellen belemenést fújtak a játékvezetők, Mérész edző hiába reklamált.

Feltűnően kevés lepattanót szedtek a bakonyiak, és a dobásaik pontosságán is csiszolni kellett volna, hogy le tudja dolgozni tetemes hátrányát.

A harmadik etapban Medve és McCall próbálta lendületbe hozni csapatát, sikerült 68-56-ra felzárkózni. A budafoki időkérés jókor jött, sikerült megakasztani a Veszprémet és 77-58-nál már Mérész edző próbálta rendezni a sorokat.

Sajnos visszaállt a húsz pontos különbség, majd 89-71-ről fordultak a küzdő felek az utolsó negyedre.

A játékrész első perceiben megint a Hoya dominált (89-75), ám a holtpontot kibekkelve újult erővel vetette harcba magát a Budafok és visszaállt a különbség (101-80).

Az utolsó percekben már csak a differencia mértéke volt kérdéses. A Budafok megérdemelten nyert a tartalékos veszprémiek ellen, akik szerencsére így is megőrizték vezető pozíciójukat a tabella élén.

Mérész Csaba: – Gratulálok a Budafoknak a győzelemhez, de úgy gondolom, még nagyobb gratuláció jár a saját csapatomnak az egész éves teljesítményéért. Most is egész meccsen küzdöttek, az első perctől az utolsóig, és nem adták fel, pedig tartalékosan most ennyire telt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában