Sport

2017.08.15. 17:20

A cél továbbra is változatlan a veszprémi kosarasoknál

VESZPRÉM Bár két játékos az utolsó pillanatban közölte, hogy távozik a csapattól, nem estek kétségbe a HOYA Pannon Egyetem másodosztályú kosárlabdacsapat vezetői. Gőzerővel dolgoznak a távozók pótlásán és mellette megkezdődött a felkészülés is.

B. Virág Rita

Az előző szezon végeztével befejezte aktív pályafutását Oltárczy Máté, valamint az egykori válogatott, Kámán Tamás is. Jilling László visszatért Bonyhádra, Naményi Márk a fővárosba, az Óbudai Kaszásokhoz, Szűcs Péter pedig az Alba Fehérvár korosztályos csapatához igazolt. Kiderült az is, a bosnyák légiós, Nebojsa Pavlovic hazájában folytatja pályafutását.

Váratlanul érte ezek után a klub vezetőit Kálló Nándor, valamint Hegedűs Attila bejelentése. Előbbi az egyik legjobb utánpótlás játékosként állandó lehetőséghez jutott a felnőtteknél, fejlődése töretlen volt, azonban az új szezonban már nem számíthat rá Mérész Csaba vezetőedző, mert Nándor abbahagyta az aktív játékot. Hegedűs Attila pedig Ausztriában szeretné folytatni a kosárlabdázást.

- Bár az utolsó pillanatban derült ki a két játékos távozása, nincs vészhelyzet. Gőzerővel dolgozunk a pótlásukon. Úgy gondolom, kettejük hiánya sem változtat a céljainkon - szögezte le Naményi Miklós, az egyesületet működtető gazdasági társaság vezetője.

Az érkezőkről is beszéljünk, hiszen ők fontos láncszemei lesznek Mérész-edző feljutási terveinek. Hegedűs Gergely, Lakosa Ákos, valamint Kovács Soma egyaránt bizonyított már a második vonalban, valamennyien meghatározó egyéniségei voltak előző csapatuknak is.

Javában tart a felkészülés a kosarasoknál, napi kétszer edzenek Mérész-edző tanítványai Fotó: Penovác Károly

Számíthatunk még két játékos érkezésére, ám róluk egyelőre nem kívánt beszélni Naményi Miklós.

Fontos hír viszont, hogy Mérész Csaba segítőt kapott, Kertész Zsolt viszont nemcsak a felnőtteknél, hanem az utánpótlásban is komoly szerepet vállal, ő felügyeli majd a fiataloknál folyó szakmai munkát és természetesen több korosztályt is visz majd.

- Ezen a nyáron sokkal összetettebb munkát végzünk, mint korábban bármikor. A hagyományos erőnléti és labdás edzések mellett Sömjén Krisztina fizikoteraputa is segítségünkre van. Ezen kívül hidegterápiára jár a csapat, amivel ebben a nehéz időszakban is friss marad a szervezet, gyorsabban halad a regenerálódás, csökkent az izomláz és kevesebb a panasz is a játékosoktól, hogy itt, vagy ott fáj nekik - magyarázta Naményi Miklós.

Ráadásul egy mentáltréner kezdett el az együttessel foglalkozni, hogy fejben is megerősödjön a társaság és viselni tudja a terheket.

A 2017/18-as idényben alaposan átszervezték a bajnokság lebonyolítását. Eszerint az eddigi NB I/B 28 csapatát két 14-es csoportra osztották a tavalyi helyezések alapján. Eszerint a Veszprém az erősebb, a piros gárdába kapott besorolást, míg a zöld jelű mezőnyben - a tavalyi 15-28. helyezettek - találkozhatunk a másik megyei csapattal a Motax KC Pápával.

- Az átszervezéssel sokkal több kiélezett és izgalmasabb csata vár ránk már az alapszakaszban is. Többet is utazunk, hiszen a piros csoportban az ország másik végében található alakulatok is helyet kaptak, például a Nyíregyháza, a Hódmezővásárhely vagy a Miskolc. Az első feladat a legjobb nyolc közé jutás, innen pedig a párharcok megnyerésével a feljutás. Nehéz, ám annál szebb út vár ránk - fogalmazott a klubvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!