Lilák tornagyőzelme

2018.06.19. 20:37

A drukkerek csaptak össze Veszprémben

Újpestre járnak szurkolni azok a Veszprém megyei drukkerek, akik megnyerték az első alkalommal megrendezett szurkolói focitornát.

Bényi Kálmán

Pirotechnikai bemutató vezette fel a tornát Fotó: Penovác Károly

Hat csapat részvételével bonyolították le a szurkolói focitornát, amelyet Ovádi Péter országgyűlési képviselő nyitott meg. A sportos politikus még a kezdőrúgás elvégzésére is vállalkozott.

A kezdés előtt kisebb pirotechnikai bemutatót prezentáltak a részt vevő ultrák.

Pirotechnikai bemutató vezette fel a tornát Fotó: Penovác Károly

Az A csoportban a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes törzsdrukkerei, a Veszprémi O szektor, a vár-palotai Várvédők, valamint az URB Veszprém-Budapest Honvéd alakulatai, míg a B jelű trióban az NB I-es futsalmérkőzésekről ismert Veszprém Ultras, Viola Fanatico-Újpest és a Green Boys Balaton-Ferencváros kapott helyet.

A körmérkőzéseket követően a csoportok harmadik helyezettjei játszottak az 5-6. helyért, a másodikok a bronz-éremért, míg az elsők a döntőben bizonyíthattak.

Eszerint az ötödik helyet az URB Veszprém-Budapest Honvéd szerezte meg, amely a Veszprém Ultrast 2:2-es döntetlen után büntetőkkel verte meg.

A bronzérem a Green Boys Ferencvároshoz került, a Várvédők ellen aratott 6:0-s, magabiztos sikernek köszönhetően.

A döntőt az egykori 19-szeres válogatottat, Pető Tamást soraiban tudó Viola Fanatico-Újpest nyerte 5:0-ra a Veszprémi O szektorral szemben.

A szervezők külön díjazták a legjobb játékost, Felföldi Patrikot (Green Boys), a legjobb kapust, Juhász Zsoltot (Várvédők) és a gólkirályt, Szabó Gergelyt (Viola Fanatico, öt találat).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!