Sport

2016.06.03. 16:01

A futóhomok komoly nehézséget okozott

Szabadszállás - A város közelében található Strázsa-hegyen rendezték meg a Nyári Postás-kupa kétnapos tájékozódási futóversenyt a közel-múltban.

Bényi Kálmán

A szép számban induló hazai és külföldi résztvevők három futamon (egy normál, illetve egy középtávú országos rangsoroló, valamint egy éjszakai országos rangsoroló futamon) mérhették össze erejüket.

A zömében futóhomok, illetve homokbuckák alkotta terület mind fizikailag, mind technikailag igen nehéz terepnek bizonyult. A roppant gyér úthálózat, a bonyolult terepformák és a sokfelé áthatol-hatatlan akadályt képező bozótfoltok egyaránt alaposan megnehezítették az ellenőrző pontok megtalálását. Mindez hatványozottan érvényesült az este 10 órakor startoló éjszakai versenyszám esetében, ahol a merészebbek egy térkép, egy tájoló és a fejlámpájuk segítségével próbáltak végigmenni hibátlanul a pályán a sötét erdőben.

A fotón a dobogós helyen végző almádi Herkules SE sportolója, Horváth Béla Fotó: archív

Veszprém megyét négy tájfutóklub versenyzői több dobogós helyet érő eredménnyel képviselték az alföldi megmérettetésen.

Összesen három arany-, két ezüst-, illetve négy bronz-érmet szereztek a Veszprém megyeiek, és különösen a szenior korosztályok mutatták meg erejüket.

A Nyári Postás-kupa eredményei. F65A: 1. Bacsó At-tila (HER), 3. Vitéz László (HER). F70A: 2. Horváth
Béla (HER), 3. Komár Béla (HER). N60A: 2. Gombkötő Zsuzsanna (VTC), 3. Komár Béláné (HER).

A Postás éjszakai kupa eredményei. F18B: 1. Bálint Benedek (VHS). F35A: 3. Bálint Bence (VHS). N35A: 1. Németh Zsoltné (VHS). N55A: Komár Béláné (HER).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!