párbajtőr

2019.07.19. 20:31

A tapolcai Siklósi Gergely világbajnok lett!

A mindössze huszonegy éves tapolcai fiú hihetetlen vívást mutatott be.

Horváth Gábor

Siklósi Gergely sokáig hátrányban volt a döntőben, de ez sem törte meg Fotó: Illyés Tibor/MTI

Fotó: Illyés Tibor/MTI

A tapolcai Siklósi Gergely aranyérmet címet szerzett a budapesti vívó-világbajnokságon. A fiatal párbajtőröző egészen egyszerűen fantasztikus napot fogott ki pénteken, komoly vetélytársakkal vívott, de nem talált legyőzőre.

Siklósi Gergely sokáig hátrányban volt a döntőben, de ez sem törte meg Fotó: Illyés Tibor/MTI

A Budapest Honvédot erősítő, tapolcai származású Siklósi Gergelyé volt a pénteki nap a budapesti vívó-világbajnokságon.

A 21 éves párbajtőröző fantasztikusan menetelt: a legjobb 64 között a venezuelai Limardót verte (15-10), majd az olimpai bajnoki cím védője, a dél-koreai Park sem tudta megállítani (10-9). A legjobb nyolc közé jutásért az idei Ázsia-bajnok japán Maszaruval kellett csatáznia, Siklósi 10-9-re nyert.

A negyeddöntőben az a holland Verwijlen következett, amely az előző körben a szintén tapolcai nevelésű Rédli Andrást búcsúztatta, de Siklósit nem tudta megállítani (15-8). Ahogyan a döntőbe kerülésért az olasz Santarelli sem (15-9).

Az orosz Szergej Bida elleni finálé aztán komoly izgalmakat hozott, a magyar fiú jelentős hátrányból kapaszkodott vissza, és fantasztikus hajrával nyert (15-14).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!