Sport

2009.05.18. 02:29

A Viborgé a BL-serleg

Veszprém - Hiába támogatta 5500 néző, nem tudta megismételni dániai jó játékát a Győri Audi ETO KC női kézilabdaegyüttese, így 50:49-es összesítéssel ellenfele, a Viborg HK ülhetett fel Európa trónjára a Bajnokok Ligája-finálé után.

nincs nev

Győri ETO-Viborg 23:26 (10:14)

Veszprém, 5500 néző. V.: Rodrigez, Muro (spanyolok). 

Győri Audi ETO KC: PÁLINGER - Mravikova 3, Hornyák 1, Spiridon 3, KOVACSICS 6 (3), Tomori 2, Vérten 4. Csere: Herr O. (kapus), HERR A. 4 (4), Rotis-Nagy. Edző: Konkoly Csaba. 
Viborg HK: HARALDSEN - Varzaru 1, JURACK 4 (1), ALTHAUS 1, SKOV 4 (1), LUNDE 4, MIKKELSEN 7. Csere: Due (kapus), Osterballe, Zhai 1, Aaen 1, Lund 2. Edző: Jakob Vestergaard.

Kiállítások: 8, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 12/7, ill. 3/2.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1:2, 12.: 4:5, 15.: 5:6, 20.: 5:9, 24.: 8:11, 27.: 9:14, 36.: 12:18, 38: 14:19, 42.: 14:21, 47.: 18:22, 51.: 19:24, 53.: 20:25, 58.: 23:25.

A női kézilabda Bajnokok Ligája-finálé visszavágóját idegenben, de mégis hazai pályán játszotta a Győri ETO, hiszen Tomoriékat 5500 néző buzdította a Veszprém Arénában.

Már a kezdés előtt remek hangulat fogadta a csapatokat, a speaker ügyesen hergelte a győri szimpatizánsokat, akik a bemelegítés alatt oltári hangzavart keltettek. Ekkor sokan azon a véleményen voltak, hogy a dánokat egyszerűen megsemmisíti az elszánt közönség. A vendégek játékosai azonban semleges tekintettel fogadták a nem túl szívélyes füttykoncertet a bemutatáskor, s az sem hatotta meg őket, amikor szinte szétrobbant a csarnok a győriek névsorolvasásakor.

A hazai zöldek és a magentaszínű dresszbe öltözött vendégek második párharca idegesen kezdődött, előbb Tomori lövését fogta Haraldsen, majd Pálinger hatástalanította Lunde löketét. A harmadik percben Hornyák hétméterest harcolt ki, ám Herr Anita ejtése a kapufáról pattant az oldalvonalon kívülre. Továbbra is várni kellett az első találatra, mert a dánok is elkapkodtak egy támadást, ám végül Pálinger pazar indítását Vérten gólra váltotta. Althaus gyorsan válaszolt, majd Mikkelsen villant, így a Hornyák ügyes labdaszerzése után született gól már az egyenlítést jelentette. 

Hiába ítéltek újra büntetőt a Győrnek, ezúttal Tomori ejtette a labdát kapufára. Szerencsére a rivális sem tudott élni a hétméteressel, így maradt a döntetlen állás (4:4). Ettől fogva azonban a Győr csak futott az eredmény után. A dánok ügyesen játszották ki a hazai védelmet, Skov és Lunde állandó veszélyt jelentettek a győri kapura. Ezzel szemben az ETO ötlettelen támadásai rendre elakadtak a sziporkázó Haraldsenben - főleg Tomori fásultsága volt szembetűnő -, s Mikkelsen indításból szerzett triplája után már 7:11 állt az eredményjelzőn. 

Úgy tűnt, a Győrt a tét nagysága teljesen agyonnyomja, a korábban többször is fantasztikusan kézilabdázó Tomori pedig a sorozatban most játszott a leggyengébben. Egyetlen ember akadt, aki a hátára vette a társakat, és megalkuvást nem tűrően kézilabdázott, a fiatal Kovacsics, aki méltó utódja lehet a sérült Görbicz Anitának, így aztán csupán négy gól volt a hátrány a félidőben.

A szünetben jogosan elégedetlenkedtek a nézők. Egybehangzóan úgy vélekedtek, ha a Győr időben észbe kap, ledolgozható a hátrány.

A szünet után aztán minden úgy folytatódott, ahogy az első játékrész zárult: a Viborg szebbnél szebb gólokkal magabiztosan növelte előnyét, az ETO pedig csak szenvedett. 14:21-nél már minden veszni látszott, amikor kettős emberelőnyhöz jutott a zöld csapat és öt gólra felzárkózott. Érezte a közönség is a most vagy soha hangulatot és hihetetlen buzdításba kezdett. Kovacsics nagyszerűen irányított, két góllal és két gólpasszal vette ki a részét a különbség csökkentéséből (18:22). Gólra gól, majd Mravikova szerzett labdát, ám hiába, mert a spanyol bírák nem engedték meglódulni, Konkoly edző ezért heves reklamálásba kezdett, amiért kétperces büntetéssel sújtották. Herr Anita ülte le a két minutumot, aki, miután visszatért, visszahozta a reményeket. Négy büntetőt is hibátlanul értékesített, míg a dánok kissé összezavarodtak. 23:25-nél újabb hetesét azonban a fiatal játékos kapufára ejtette, s miután a dánok még vágtak egyet, a hazai 24:26-os fiaskó után összesítésben egy góllal jobbnak bizonyultak, és övék lett a Bajnokok Ligája- győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!