Sport

2014.10.08. 13:10

Akadémia lehet a VEDAC dobó szakága

Veszprém - Az elmúlt időszak kiemelkedő eredményeit látva a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) kiemelt támogatásban részesíti a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobó szakágát, amely még az idén akadémiává alakulhat át.

B. Virág Rita

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szakmai igazgatója, Spiriev Attila a szakmaiságot előtérbe helyezve, a jövő dobó bázisát látja Veszprémben, így a szakág fejlesztésére évente 14 millió forintot költhet el az egyesület. A VEDAC így kiemelt támogatást kap, hiszen az országban csak a szombathelyi Dobó SE rendelkezhet több pénz felett. (Ez nem csoda, hiszen a legutóbbi olimpia kalapácsvető aranyérmese, Pars Krisztián is a sportolója - a szerk.)

- Igen komoly gyerek- és utánpótlásprogramot indítottunk el - kezdte Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője a témában megtartott sajtótájékoztatón. - Esső András és Páli Viktor edzők foglalkoznak a legifjabb korosztályokkal. A munkába bekapcsolódott Tudja Julianna olimpikon kalapácsvetőnk is, aki többek között Zentai Tibor szakágvezetőt segíti. A hosszú távú célunk az, hogy megduplázzuk a jelenlegi létszámot, és legalább 40- 50 gyereket, fiatalt foglalkoztassunk - tudtuk meg a klubvezetőtől.

További fontos hír, hogy a MASZ felkérésére a VEDAC pályázatot nyújt be a dobóakadémia megalapítására is. Ez már folyamatban van, és várhatóan az év végén megkaphatja az akadémiai státust a szakág.

Orbán Éva magyar csúcstartó kalapácsvető már negyedik olimpiájára kezdi meg a felkészülést (Fotó: Penovác Károly)

Zentai Tibor szakágvezető örömmel jelentette be, hogy kétéves szombathelyi kitérő után visszatér a csoportjába Hudi Ákos kalapácsvető.

Erről maga az érintett sportoló személyesen tájékoztatta a megjelenteket.

- Még 2012 májusában igazoltam a Haladáshoz, ahol Annus Adrián volt az edzőm. Az utóbbi időben azonban megbomlott köztünk az edző-tanítvány kapcsolat. Úgy éreztem, valamit elveszítettem ebben a két évben, és ekkor kerestem meg Zentai Tibort, tudna-e még egy esélyt adni nekem - nyilatkozta.

Zentai Tibor annyit fűzött hozzá, nem érte meglepetésként Ákos visszatérése, majd kifejtette, Pásztor Bencével remek párost alkotnak, a közös edzések mindkettejük számára előrelépést jelentenek. Elmondta még, a két fiatalember s a jelen lévő Orbán Éva és Fertig Fruzsina kalapácsvetők a szakág zászlóvivői, s mindnyájuktól jövőre a vébékvalifikáció a cél.

Évadzáró dobóversenyt tartanak

A klub október 11-én, szombaton megrendezi hagyományos évadzáró dobóversenyét is, amely évről évre hazánk legnagyobb létszámú megméretése. A viadalon súlylökésben, diszkoszvetésben és kalapácsvetésben hirdetnek győztest, természetesen minden korosztályban. A veszprémiektől Orbán Éván kívül mindenki dobókörbe áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!