fejlődni kell

2019.07.17. 17:30

Az Ajka két gólt kapott, egyet sem lőtt

Vereséget szenvedett a szintén NB II-es Gyirmót FC otthonában az FC Ajka labdarúgócsapata szerdán felkészülési mérkőzésen.

Horváth Gábor

Az Ajka (fehér szerelésben Kenderes) az ellen a Gyirmót ellen játszott, amely tavaly bronzérmes volt az NB II-ben

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Gyirmót FC-Ajka 2-0 (1-0)

Győr-Gyirmót, 100 néző. V.: Görög. Gyirmót FC Győr: Pálfi – Présinger (Zeke, 57.), Széles (Villám 57.), Hudák (Lipták, 57.), Krén (Krebsz, a szünetben) – Nagy P., Vass Á. (Varga P., 57.), Lázár (Tóth B., a szünetben) – Heffler (Sandal, a szünetben), Szarka (Mayer, 57.), Koltai (Kamarás, 57.). Edző: Csertői Aurél.

FC Ajka: Deczki (Horváth D., a szünetben) – Köles (Markó, 79.), Pákai, Görgényi, Csemer (Nagy B., a szünetben) – Csizmadia (Nagy E., 62.), Kenderes – Lakatos (Erős, 62.), Lengyel (Bonivárt, a szünetben), Horváth P. (Nagy I., a szünetben) – Oláh L. (Major, 62.). Edző: Kis Károly.

Az Ajka (fehér szerelésben Kenderes) az ellen a Gyirmót ellen játszott, amely tavaly bronzérmes volt az NB II-ben Fotó: Balogh Ákos/Napló

A 23. percben Nagy P. adott az ajkai védők lábai között szép labdát az őrzőiről leváló Koltainak, aki balról a kifutó Deczki mellett laposan kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1-0.

A 72. percben a hazaiak Kamarást ugratták ki a jobb szélen, aki őrzőjével versenyt futva kilőtte a hosszú felsőt. Horváth D. csak beleérni tudott a labdába, 2-0.

Az első félidőben – annak ellenére, hogy a vendégek célozták meg először a kaput – végig a hazaiak uralták a játékot. A kidolgozott lehetőségek közül egyet sikerült értékesíteniük. A szünet után kiegyenlítetté vált a játék, az ajkaiak is többször veszélyeztettek, sőt, Csizmadia révén az 52. percben abszolút helyzetben hibáztak. A mérkőzés hajrájában Major, majd Erős lövésénél nagyot kellett védenie a gyirmótiak hálóőrének.

A következő edzőmeccset hazai környezetben vívja az FC Ajka, amely szombaton (17.00) az NB III-as Jászberényt fogadja.

Kis Károly: – Egy jó iramú mérkőzésen, jó csapat ellen szenvedtünk vereséget. A vereség ellenére kijelenthetem, hogy most volt a legbiztatóbb a játékunk, de még sok mindenen kell javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!