Sport

2017.03.09. 14:31

Barcelona-PSG: Amikor milliárdosok játszanak gyerekként

Azt hiszem, sokkal ritkábbak a történelmi pillanatok, mint azt gondolnánk.

Horváth Gábor

Életek telhetnek el anélkül, hogy bármi jelentős történne, vagy maximum egy-két olyan esemény akad, amely bekerül a nagy könyvbe, az örök (vagy annak hitt) köztudatba. A sport szerencsére nem ilyen, a sportban minden nap „történhet történelem", bármikor, bárhol. A sport bizonyos nézőpontból maga az élet kicsiben, másképp rátekintve éppen ellenkezőleg, az élet felnagyítva és felgyorsítva. Mai divatos kifejezéssel élve: kimaxolva.

Kedd este volt egy meccs a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a Barcelona a Paris SG csapatát fogadta. Az első találkozón a franciák nyertek 4:0-ra, kedden a katalánok 6:1-re. Úgy, hogy a 88. percben még csak 3:1 volt az állás, onnan vívták ki a továbbjutást a hazaiak.

Ebből a szempontból mindegy, hogy a BL-ben, vagy a megye II-ben játszol, ilyen teljesítményhez elementális akarat és energia kell. S, ami ezeknél is fontosabb: hit. Őszinte, tiszta, elfogulatlan.

Sporttörténelem született a Camp Nouban, és ezt előbb, vagy utóbb azok is elismerik majd, akik nagy PSG-fanok, vagy mondjuk épp utálják a Barcelonát. Instant katarzis, dráma 90 percben.

Valahol azt a - nyilván a Barcelona-hírnévre és a bírói hibákra alapozott - véleményt olvastam, hogy kedd este a pénz győzött a foci felett. Szerintem pont ellenkezőleg, éppen az ilyen meccseken nyer a foci és a sport. Minden felett.

Különben mivel magyaráznánk, hogy híres és milliárdos emberek pontosan úgy kergetik a labdát a világ szeme előtt, mint a gyerekek a téren? Őszinte, tiszta és elfogulatlan hittel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!