Sport

2011.05.04. 06:40

Bemutatók a fiatalokért

Várpalota - Két koros sportember úgy döntött, hogy a duma helyett meg kell mutatni a fiataloknak, milyen is a sportos élet.

Novothny Ottó

 Ezért aztán Sztanke József (57 esztendős) és Keszthelyi Csaba (78 éves) a meghívásoknak engedve várpalotai iskolák alsós és felső tagozatos diákjainak mutatja be a súlyzók helyes használatát, illetve avatja be az érdeklődőket az erőemelés titkaiba.

Érdeklődőből pedig nincs hiány, még a két sikeres sportembert is meglepte, a fiatalok mennyire fogékonyak.

- Csaba bácsi magyaráz, én pedig mutatom a tudnivalókat  - árulja el az előadások menetét Sztanke József. Egyébként a várpalotai és a veszprémi "ifjak" pályafutása szinte teljesen párhuzamos: mindketten öt-öt alkalommal nyertek világbajnokságot, négyszeres kontinensbajnokok és kétszer állhattak fel a Világkupa dobogójának a legtetejére. - Eddig két helyszínen voltunk, a Bartos és a magániskolában. Mindkettő intézménybe visszavárnak, de vannak már új felkéréseink is. Persze időnk ugyanakkor kevés van, hiszen most készülünk az országos bajnokságra, de egyébként is majd minden hétvégére jut valamilyen verseny.

 

 

A két koros erőemelő felkészülését Kupcsik László irányítja, márpedig a veszprémi Top Gym csapat edzőjét, aki egyben a szövetség szakmai irányítója is, nem kell senkinek bemutatni.
A hétvégén a bemutató résztvevői az úgynevezett brutál nyílt vetélkedésen gyakorlatban is bebizonyították, hogy nem a levegőbe beszélnek. Ezen a különleges versengésen egy óra alatt kellett öt fogásnemben súlyokat emelni. Guggolás, fekvenyomás, felhúzás, páros bicepsz és nyak mögötti nyomás volt a program.
Sztanke József 6672 kilogrammos teljesítményével arany fokozatot szerzett, míg Keszthelyi Csaba 3002 kilót mozgatott meg, ezzel bronz fokozatot érdemelt az abszolút értékelésnél. Az eseményen egyébként közel négyszázan tették próbára erejüket és kitartásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!