Sport

2017.03.22. 15:25

Remek BMX-év: hazai és nemzetközi sikerek

Veszprém - Egyre inkább felpezsdül a veszprémi BMX-es élet, a megyeszékhely biciklisei több szempontból is remek évet zártak, és a téli szünetben sem tétlenkedtek.

Horváth Gábor

A Veszprémi Spartacus SE kerékpáros szakosztálya eredményes esztendőt tudhat maga mögött. A versenyzők négy bajnoki és két dobogós helyezést értek el a BMX cross országos bajnokság összetett listáján. A bakonyiak két egyéni kitüntetést is begyűjtöttek: Szoboszlai Patrik az év sportolója lett BMX crossban, Borbély Ferenc pedig az év edzője lett.

Az egyesület tagjai a BMX cross olimpiai számai mellett a pálya-kerékpározás sprintszámaiban is jeleskedtek, ifjabb Borbély Ferenc ezüstérmes lett, Szoboszlai Patrik döntős, hetedik helyezést szerzett.

A veszprémiek nemcsak a hazai megmérettetéseken álltak a rajtgép mögé. Az Alpok-Adria-kupasorozat versenyében (Olaszország, Szlovénia, Ausztria, Németország, Magyarország, Csehország) Szoboszlai Patrik a felnőtt elite férfiak mezőnyében az összetett első helyen végzett.

A dobogó tetején ifjabb Borbély Ferenc. A Veszprémi Spartacus SE versenyzői jól teljesítettek
Fotó: Borbély Ferenc

A BMX-esek a versenyeken és edzéseken kívül sem tétlenkedtek, sok munkával újították fel a Görgey úton található pályát. A 2016-os esztendőben a létesítmény adott otthont többek között egy-egy Magyar Kupa és országos bajnoki versenynek, valamint az olimpiai reménységek viadalának.

Örömteli, hogy a klub taglétszáma bővült, s megtudtuk, folytatódik az az általános iskolai kerékpáros oktatás, amelyet a spartacusos edzők tartanak. Egyelőre a megyeszékhely két intézményében zajlik a képzés.

A sportolók télen teremben végeztek erőnléti, alapozó edzéseket, valamint a szlovákiai Senkvicében található fedett BMX-pályán kerékpároztak.

A veszprémi pályán március végétől folytatódnak az BMX cross-gyakorlások.

A Veszprémi Spartacus SE országos bajnokságon elért eredményei (2016, összetett), 8 éves korcsoport: 3. Naszádis Saba.

A 9-10 évesek között: 1. Borbély Ferenc. A 13-14 éveseknél: 2. László Milos, 3. Wolher Armadó.

Felnőtt elite korcsoport: 1. Szoboszlai Patrik.

Csapatbajnokság: 1. Veszprémi Spartacus SE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!