Sport

2016.12.29. 13:21

Cél a lehetetlen

Veszprém - Tizenöt fordulón keresztül nyeretlen volt a VLS Veszprém a labdarúgó NB III, nyugati csoportjában, aztán nagy nehezen megtört a jég és Orbán Tamás tanítványai elmozdultak a tabella utolsó helyéről.

B. Virág Rita

A VLS Veszprém alakulata két győzelemmel, hat döntetlennel és tíz vereséggel, összesen 12 ponttal jelenleg a tizenhatodik helyen áll a tizennyolc együttest számláló mezőnyben.

Az újonc veszprémiek Lantai Balázs vezetőedzővel kezdte meg az őszt, akit a sikertelenségre való tekintettel október végén leváltottak pozíciójából és a helyére az addig másodedzőként tevékenykedő Orbán Tamás került.

A Veszprém tizenöt fordulón át tartó nyeretlensége a tizenhatodikban ért véget, amikor a VLS hazai pályán 1:0-ra legyőzte a Videoton II-t. Aztán zárásként az utolsó körben, a Puskás Akadémia II ellen is nyerni tudott.

Fotó: Penovác Károly

Az idei bajnoki sorozatban legalább öt csapatot meg kell előzni ahhoz, hogy valaki bebiztosítsa bennmaradását a következő szezonban is. A VLS egyelőre tizenegy pontra van a tizenharmadik, még bennmaradást érő helyezéstől.

- Legalább tíz olyan meccset most fel tudnék sorolni, ahol ha berúgjuk legalább a helyzeteink felét, akkor nyerni tudtunk volna. Persze tudom, hogy a sportban a "ha" nem játszik, de ezzel csak azt szerettem volna jelezni, hogy elsősorban a gyatra helyzetkihasználásunk miatt tartunk ott, ahol - összegzett Orbán Tamás, a Veszprém szakvezetője.

A tréner kitért arra, az őszi szezon végére sikerült egységes, jó szellemű társaságot kovácsolni. A tavasszal pedig szeretnék, ha mindemellett mindenki ki tudná adni magából a maximumot.

- A góllövés nagyon gyengén ment, ezen mindenképp javítanunk kell. A mezőny egészét tekintve csak a Sárvár teljesített nálunk rosszabbul, neki csak hat találata van a mi hetünkkel szemben. A télen szeretnénk egy gólerős befejező csatárt igazolni, ahogy egy szélső, illetve egy támadó középpályás is jól jönne a csapatunkba - magyarázta Orbán Tamás. Az edző aláhúzta, a cél továbbra is a bennmaradás kiharcolása, bár sokak szerint ez lehetetlen küldetés.

- Öt csapatot kell megelőznünk a tagságunk megőrzéséhez. Ehhez a tavasszal nemcsak közvetlen riválisaink ellen kell majd nyernünk, hanem szükségünk lesz egy-két bravúr pontra is. Miért ne sikerülne? - bizakodott az edző.

A VLS Veszprém január 9-én kezdi meg a felkészülést. Annyit már tudni lehet, hogy a sérüléssel bajlódó Meiczinger Bencére még hetekig nem számíthat Orbán Tamás. A már a csapattal edző Nacsa Bence leigazolása is szinte biztos, és még legalább két-három új játékos érkezése várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!