kosárlabda nb I/B

2019.10.03. 21:19

Concordia Motax KC Pápa: a második negyed döntött

Magabiztos győzelemmel kezdte hazai szereplését a Concordia Motax KC Pápa együttese, mely jó első félidei játékkal győzte le Békés csapatát.

Haraszti Gábor

Magabiztos hazai győzelmet ért el a fehérben játszó Concordia Motax KC Pápa Fotó: Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

Pápa–Békés 96-76 (22-16, 32-16, 21-24, 21-20)

Pápa, 100 néző. V.: Gaál, Kapusi, Pécsi. Concordia Motax KC: Sonyák 23/9, Keller 4, Murai 7, Oroszi 4, Horváth A. 12/12, Csere: Burai 15/3, Hódi 18/18, Balla 6/3, Márton 3/3, Kocsis 4, Bakos. Edző: Kálmán László. Békés: Kertész 12/6, Koma 16, Lógár 10/6, Krstic 11, Balog 3/3, Csere: Vass 10/6, Farkas 14/12, Osiyemi. Edző: Balog Vilmos.

Alaposan ráijesztett szurkolóira a Motax, ugyanis Sonyák duplája után a Békés egy 8-0-s futással állva hagyta a vendéglátókat.

A hazaiak összekapták magukat és a negyed derekára sikerült fordítani, majd sorrendben Sonyák, Hódi és Burai hármasával nagyobb előnyre is szert tenni, tíz perc játékot követően hat ponttal vezetett a Concordia (22-16).

A második felvonásban elsősorban Sonyák villogott hazai részről, zsinórban dobott kilenc pontjával tovább nyílt az olló a felek között, sőt Hódi két hármasával már félszáz pontnál járt a Pápa (50-30).

Magabiztos hazai győzelmet ért el a fehérben játszó Concordia Motax KC Pápa Fotó: Haraszti Gábor

Lendületes, szép játékot láthattunk a hazaiaktól, akik az első félidőben 66 feletti dobószázalékkal rukkoltak elő, a nagyszünetben 54-32 állt a táblán.

A harmadik negyedben védekezésben és támadásban is kisebb hullámvölgybe került a PKC, igaz, a magabiztos vezetés nem forgott veszélyben, első félidei 22 pontjából 19-et megőrzött a záró etapra (75-56). Az utolsó negyedben sem változott a játék képe, Horváth Attila hármasaival tartotta a különbséget a Motax, mely megérdemelt, húszpontos sikert aratott a tavaly még a piros csoportban pattogtató békésiek felett.

Kálmán László: – A győzelem kulcsa az volt, hogy 2-8 után talpra tudtunk állni, és védekezésben többnyire ki tudtuk kapcsolni a Békés kulcsjátékosát. Nagyon jó betörés-kiosztás játékaink voltak, ritmusból kintről is eredményesek tudtunk lenni, gyors indításokból könnyű kosarakat szereztünk, amivel demoralizáltuk az ellenfelet.

Balogh Vilmos: – Az első félidei gyenge játék megbosszulta magát, sajnos későn ébredt a csapat. A második fél­időben nem tudtunk megújulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!