Összesen tíz érmet zsebeltek be

2019.01.30. 22:20

Eredményesen szerepeltek a bakonyi szumósok

Összesen tíz érmet zsebeltek be a Centrum SE sportolói a közelmúltban rendezett érdi szumóversenyen, amelyen nagy létszámú és igen erős nemzetközi mezőny gyűlt össze.

Horváth Gábor

A veszprémi Centrum SE fiataljai szépen megállták a helyüket a rangos mezőnyt felvonultató érdi versenyen Fotó: Centrum SE

Az év első szumóversenye rögtön a sportág legerősebb hazai megmérettetését hozta el: Érden 15 magyar és 11 külföldi csapat több mint 250 sportolója indult.

A viadal fontos volt, hiszen kvalifikációs pontokat lehetett gyűjteni. A felnőttek az idei szumó-vb-hez (Egyesült Államok, Honolulu) és a 2021-es világjátékokhoz (Egyesült Államok, Birmingham) kerülhettek közelebb eredményes szerepléssel. Az utánpótlás-korosztályok képviselői a szeptemberi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra szerezhettek válogató pontokat.

A veszprémi Centrum SE fiataljai egy arany- (Jámbor Levente), négy ezüst- (Kis Máté, Boros Noel, Kék Milán – U12, Jámbor Kristóf) és öt bronzérmet (Boros Ármin, Kék Milán – U14, Nagy Gergő, Pallósi Bence – U16 és U18) hoztak haza.

A veszprémi Centrum SE fiataljai szépen megállták a helyüket a rangos mezőnyt felvonultató érdi
versenyen Fotó: Centrum SE

– Kis Máté csak egy lépésre volt a bajnoki cím elnyerésétől, azonban pillanatnyi figyelemkimaradás miatt elesett ettől. Jámbor Kristóf nem túl szerencsés módon már az első fordulóban összeakadt a későbbi bajnok ukrán fiúval, aki eltérő harcmodorával meglepte őt. A vereség azonban felrázta sportolónkat, és innentől az összes mérkőzését nagy fölénnyel nyerte. Nagy Gergő az Eb után súlycsoportot váltott, így az 55 kg helyett a 65 kg-os mezőnyben kellett bizonyítania rátermettségét. Technikailag csak pár apróságon kell majd finomítania, azonban ez a plusz 10 kg fizikális és erőnléti kihívásokat tartogat. Jámbor Levente ezen a napon lehengerlően küzdött, így megérdemelten vehette át a legjobbaknak járó aranyérmet és kupát – foglalt össze Janku Ferenc, a veszprémi csapat mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!