szinte nyári napsütés

2019.10.24. 09:00

Fantasztikus idő a Balaton-felvidéki Bringa Körtúrán

Igazán kegyei­be fogadta az időjárás a Balaton-felvidéki Bringa Körtúra őszi állomásának szervezőit, a szerdai program résztvevőit ugyanis szinte nyári napsütés várta.

Horváth Gábor

20191023 Veszprém A Balaton- felvidéki Bringa Körtúra veszprémi rajtaja Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Különleges programról volt szó, és sokan kaptak az alkalmon, hogy tekerjenek egyet nemzeti ünnepünkön.

Harangvölgyi András főszervező lapunknak elmondta: minden képzeletet felülmúlt az indulók létszáma, amely meghaladta a félezret. A kerékpárosok Veszprémből és Balatonfüredről is indulhattak, a táv mindkét esetben 65 kilométer volt, és csodaszép helyszíneken vezetett át.

Aki nem akart ennyit tekerni, az sem maradt elfoglaltság nélkül, Veszprém és Balatonfüred között ugyanis családi túrát hirdettek a rendezők. Az itt indulókat ingyen szállították vissza a tóparti városból a megyeszékhelyre.

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Remekül sikerült a túra, jó volt a hangulat, baleset nem történt, ami nagyon fontos. Szeretnénk hagyományossá tenni ezt a túrát nemzeti ünnepünkön – jelentette ki Harangvölgyi András, aki kiemelte: a kerékpárosok bebizonyították, fontos szerepet tölthetnek be a balatoni idegenforgalmi szezon kibővítésében.

A szervezők legközelebb február 22-ére hirdettek túrát, amelynek résztvevői a keleti medencét tekerik körbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában