Sport

2009.10.13. 02:29

Gyakorlás kupán - A két megyei csapat feszül majd egymásnak

Veszprém, Pápa - Új versenykiírás született a kosárlabda Magyar Kupában, ami természetesen a résztvevőknek nem túlzottan kedvező.

Novothny Ottó

 

Az úgynevezett kis csapatoknak ugyanis eddig egyetlen előnye volt a kupasorozatból: ha sikeresen szerepeltek, akkor viszonylag könnyedén eljuthattak odáig, hogy A csoportos csapat ellen lépjenek pályára.

Vagyis szurkolóiknak elhozhatták a legjobbakat is idegenlégióstól, válogatottastól együtt. Így tett többször is a Veszprémi Egyetem SC, amely az elmúlt esztendőkben szinte kivétel nélkül az elithez tartozó klubtól szenvedett vereséget.

Így járt Veszprémben a Debrecen, az Albacomp, a Kecskemét, akik kivétel nélkül emlékezetes sportági ünnepmeccsen búcsúztatták a mérkőzéssorozattól a házigazdákat.

Nos, ez az idén majdnem biztosan nem így lesz. A Hepp Ferenc-tornán ugyanis az elképzelések szerint az NB I/B-s és az NB II-es klubok lépnek majd pályára. Aztán amikor ők már alaposan kimeccselték magukat, akkor ennek a mezőnynek a legjobb négy tagja csatlakozhat a Magyar Kupában a 14 A ligás együtteshez.

- Kevesen vagyunk és jelenlegi helyzetünkben inkább gyakorlásra használjuk fel a mai mérkőzést - fogalmazott Molnár István, a VESC szakvezetője. - Faragóra még hetekig nem számíthatunk, de mellette is vannak, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak.

Ugyanakkor pénteken a bajnokságban az erős Honvédot fogadjuk, tehát az elsődleges célunk, hogy azon a meccsen jól szerepeljünk. Persze nem mondunk le könnyedén a kupagyőzelemről sem, ugyanakkor elsősorban olyan játékosok kapnak majd nagyobb szerepet, akik korábban kevesebb alkalommal léphettek pályára.

Tartalmában szinte ugyanezt mondta el más szavakkal Vajda József is.

- Négy sérültünk van, de nemcsak emiatt tekintjük a kupatalálkozót gyakorlómérkőzésnek - mondta a Pápai KC mestere. - Kollár, Ács, Károly, Lázár kivétel nélkül nem edzhetett a héten, ráadásul a jó felkészülésünk lendületét megtörte a sok hiányzó.

Persze sportemberként mindent megteszünk a győzelem érdekében, igyekszünk megnehezíteni a veszprémiek dolgát.

Ugyanakkor nem titok: számunkra a vasárnapi Budafok elleni találkozó megnyerése a legfontosabb, hiszen a bajnokságban elért egyetlen győzelmünk után lassan már két hete nem tudtunk pályára lépni.

A Veszprémi Egyetem SC-Pápai KC Hepp Ferenc-kosárlabdakupa-mérkőzése ma 19 órakor kezdődik a Vetési gimnázium tornatermében. Az érdeklődők bizonyára élvezetes, vérbeli megyei derbit láthatnak majd.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!