Sport

2017.05.05. 15:40

Csata az éllovassal - Győrben lép pályára az FC Ajka csapata

Ajka - A bajnoki cím felé menetelő ETO FC Győr vendége lesz szombaton az FC Ajka a labdarúgó NB III 30. fordulójában.

Horváth Gábor

Két jó formában lévő alakulat találkozik, a harmadik helyen álló ajkaiak három mérkőzést nyertek zsinórban, legutóbb a Gyirmót II csapatát fektették két vállra (2:0).

- Magabiztosan játszottunk és helyenként szép dolgokat csináltunk. Sok helyzetünkből kettőt berúgtunk, végig kontroll alatt tartottuk a meccset - tekintett vissza az előző fordulóra Bücs Zsolt, az FC Ajka szakvezetője.

 

A tabellát hét ponttal vezető győriek rendkívül tekintélyes sorozatban vannak. Bajnokaspiránshoz méltóan tavasszal kiemelkednek a mezőnyből, az összes idei bajnokijukon begyűjtötték a három pontot, legutóbb novemberben szenvedtek vereséget.

- Érdekes, taktikai csatát várok. Ellenfelünk igazi célfutballt játszik, érdekesség, ha kell, visszahúzódik kapuja elé, és megpróbál kontrázni. Nagyon veszélyesek a pont-rúgásaik és a nagy bedobásaik - vélekedett Bücs Zsolt, aki megjegyezte: véleménye szerint a győriek már nem veszítik el az első helyet.

Ez persze nem jelenti azt, hogy az FC Ajka ne próbálna meg nyerni az ETO Parkban.

- Több NB I-es, NB II-es múlttal rendelkező játékosunk van, a hangulattól nem fogunk megijedni. Sőt, én bízom benne, hogy minél többen lesznek, hiszen ilyen körülmények között a legjobb futballozni.

Az összecsapás 19 órakor kezdődik.

Az ajkai csapatban nem léphet pályára a Győrből igazolt Köles János, illetve a sérüléssel bajlódó Pavlitzky Balázs is hiányzik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!