Sport

2016.11.09. 12:04

Háromszoros magyar bajnok gerelyhajító érkezik

Veszprém - Új szakmai igazgatót neveztek ki a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubnál (VEDAC). Török Krisztián feladata többek között a sportszakmai munka koordinálása, valamint az utánpótlás nevelés újjászervezése lesz.

B. Virág Rita

A háromszoros gerelyhajító magyar bajnok Török Krisztián jelenleg a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) dobó szakágának referense is egyúttal.

- A szakmai igazgatói feladatkör hiánypozíció volt az egyesületünknél - kezdte Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője. - Hiányzott az ügyvezetés és az edzői stáb között egy szakmai koordinátor, aki megadja a szükséges iránymutatást, támogatást és kontrollt az edzők számára. Bízunk benne, hogy Krisztián változást hoz az életünkbe és kicsit felkavarja majd az állóvizet - fogalmazott a klubvezető.

- Úgy gondolom, az olimpiai részvételre két-három emberünk is eséllyel pályázott, mégsem tudtunk az ötkarikás játékokra senkit sem delegálni. Ráadásul a junior vébén sem indítottunk senkit. Ezek a kudarcok rávilágítottak arra, hogy muszáj változtatnunk - szögezte le Németh Attila. - Török Krisztián érkezésével új időszámítás kezdődik az egyesületünknél - húzta alá.

Fotó: Nagy Lajos

Török Krisztián kifejtette, egyedülálló a VEDAC jövőképe, és nemes kihívásnak tekinti a Veszprémben dolgozó, kitűnő szakemberek összefogását, koordinálását.

A szakmai igazgató elmondta, a mai magyar atlétikában több kitörési pontot is lát, így például erősíteni lehet a klub jelenlétét bizonyos számokban. Elindult a közelmúltban például egy kisebb csoport, ahol a gyerekek Máhl Krisztián külsős edző vezetésével a gerelyhajítással ismerkednek. A klub ezért hamarosan felújítaná a régi, gerelyhajító nekifutót is.

- Az utánpótlás nevelés fejlesztése igazi sarokpont. Szeretnénk megmutatni, milyen értékekkel bír az atlétika, ráadásul minden más sportághoz is kitűnő alapot biztosít. Fontos, hogy növeljük azoknak a számát, akik nemzetközi versenyeken képviselhetik a színeinket és persze a tehetségek megtartására is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk.

Németh Attila ügyvezető újságírói kérdésre elmondta, ugyan az ifi világbajnok Pásztor Bence eligazolt a VEDAC-tól és az ARAK-nál folytatja pályafutását, nővére Lévai Dóra edző irányításával, azonban a Dobóakadémia nem szűnik meg. Továbbra is Orbán Éva és Fertig Fruzsina a két élversenyzőjük, és velük együtt a fiatalok nevelésére, fejlődésére is kiemelt figyelmet szentelnek. Akik közül Gombás Petra lehet a jövő nagy reménysége, ő akár már a jövő évi, győri EYOF-on is leheti névjegyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!