telekom

2019.04.25. 13:35

Hatalmasat fordult a világ Veszprémben: Davis visszaadta a hitet játékosnak és szurkolónak egyaránt

Ha abból indulunk ki, hogy az elmúlt két évben az a gárda nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, amelyik kiejtette a sorozatból a Flensburgot, akkor a Telekom Veszprém fél kézzel már erősen markolhatja a győztesnek járó robotkart.

B. Virág Rita

David Davis, a Telekom Veszprém spanyol trénere Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Valljuk be őszintén, erre senki nem számított. Arra, hogy a Veszprém ellentmondást nem tűrő játékkal, brilliáns megoldásokkal, kőkemény, kellően agresszív és mozgékony védekezéssel, és persze az emberfeletti Mikler Rolanddal, hat góllal, tulajdonképpen könnyedén veri meg a regnáló német bajnokot saját közönsége előtt (22-28).

Akadt, aki a Flensburg elleni negyeddöntőben szemernyivel esélyesebbnek tartotta a Veszprémet, de olyan is, aki egy petákot nem adott volna a bakonyi győzelemért. A fogadóirodák hozzáállása is jól mutatta az általános vélekedést: 2.55-szörös pénzt fizettek a Telekom sikeréért, míg a Flensburg győzelme 1.75-szörös oddsot ért.

A veszprémi fiúk, David Davis edző vezetésével azonban az idény eddigi legfontosabb pillanatában az évad legjobb játékával rukkoltak elő. A hat gólos előny nyilván még nem ér továbbjutást, azonban a Veszprém Aréna közönsége előtt elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Telekom hét gólos vereséget szenvedjen. Köln tehát csupán egyetlen lépésre, hatvan percnyi játékra van. S ha felidézzük, hogy októberben akadt olyan pillanat, amikor a Veszprémért szorítók temették az egész évadot, a csapatot, a BL-t és a bajnokságot is, akkor megállapíthatjuk, hatalmasat fordult a világ a királynék városában.

A Magyar Kupa fiaskót hátrahagyva, a BL-re és a magyar bajnokságra koncentrálva új remények, új lehetőségek csillantak fel a veszprémiek előtt. A Flensburgban mutatott játékkal újra lehet vágyakozni, és akár reális, elérhető célként kitűzni a Bajnokok Ligája diadalt, és a magyar bajnoki cím visszaszerzését. Ismét favoritként, a világ egyik legjobbjaként tekintenek szerte Európában az ősszel megtépázott Veszprémre.

David Davis edző nemcsak újraépítette ezt a csapatot, hanem alázatos, kőkemény munkával elérte, hogy a már-már letargia határáig süllyedt játékosok újra hisznek. Önmagukban. Egymásban. A csapat erejében. Hitet adott nekünk, veszprémieknek is. S ha még csak félve, de már újra kimerjük mondani, hogy nagy dolgok vannak készülőben. Köln újra vár ránk, és ki tudja, mi mindent tartogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!