Sport

2015.08.13. 09:36

Hudi Ákos is utazhat a vébére - Három veszprémi kalapácsvető szerepelhet Pekingben

Veszprém - Igazi örömhír, hogy Orbán Éva és Pásztor Bence után Hudi Ákos kalapácsvető is részt vehet az augusztus 22-én rajtoló atlétikai világbajnokságon.

B. Virág Rita

A VEDAC Dobóakadémiája így három fővel képviseli a veszprémi színeket. Orbán Éva indulása már korábban biztos volt. Pásztor Bence és Hudi Ákos viszont nem tudta teljesíteni a meglehetősen szigorú, 76 méteres kiküldetési szintet. A vébén 32 fős kalapácsvető mezőnnyel számoltak a szervezők, viszont nem sokan tudták megdobni az említett kvalifikációs szintet, ezért a világranglistán elfoglalt helyezések alapján feltöltötték a létszámot.

Pásztor Bence indulása már a múlt hét végén biztossá vált, ő már el is utazott akklimatizálódni a tokiói edzőtáborba. Hudi Ákost viszont most értesítette a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ), így feltehetően a 17-én útra kelő második delegációval repül Budapestről átszállás nélkül a kínai fővárosba, Pekingbe.

A két fiatal szereplése mindenképp elismerésre méltó: az elmúlt időszakban kiváló formát mutattak. Bence alig 26 centiméterrel maradt el a 76 métertől (75.74), de Ákos is 74.53 méteres szezoncsúccsal büszkélkedhet.

Hudi Ákos teljesítménye elismeréseként részt vehet a vébén
Fotó: Penovác Károly

- A felnőtt ob-n sajnos nem sikerült túlszárnyalnom a 74.53-as eredményemet, ezért azt gondoltuk, nem vehetek részt a vébén. Aztán szerdán kora este értesítettek a szövetségből, hogy minél gyorsabban juttassuk el az útlevelemet, így elkészülhet a vízumom 17-ig - mondta el Hudi Ákos a Naplónak.

Zentai Tibor tanítványa rendkívül bizakodó, úgy véli, képes lehet megjavítani idei legjobbját, s ezzel közel kerülhetne a döntőhöz.

- Az edzéseredmények azt mutatják, meg tudom javítani a szezoncsúcsomat. Elhatároztam, hogy könnyedén és elszántan állok majd dobókörbe, s mindent kiadok majd magamból - szögezte le a fiatalember, aki, hogy minél könnyebben akklimatizálódjon már most pekingi idő szerint kel és fekszik, ami +7 órás eltolódást jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!