Sport

2013.03.17. 17:56

Idegenben is jobb volt az MKB a Leónnál

Idegenben győzött az MKB Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első fordulójában. A bakonyiak remek helyzetből várják a visszavágót.

Horváth Gábor

León-MKB Veszprém 20:23 (8:11)

León, 3500 néző. Vezette: Din, Dinu (románok).

Ademar León: MALUMBRES - Cabanas 1, Vrazalic, Vranjes 2, Carou 1, Goni 3, CARRILLO 5. Csere: Ruesga 1, Pineiro 1, Castro 2, NANTES 4 (1), Tatarintsev. Edző: Manuel Cadenas.

MKB Veszprém KC: ALILOVIC - Gulyás 2, NAGY 7, Chema 1, Sulic 1, TERZIC 3 (1), Ugalde. Csere: Schuch, Császár 1 (1), Laluska, JAMALI 6, Iváncsik G. 2. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 4, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 31, ill. 42.

Hiába küzdött nagyot a León, a bakonyiak összességében simán nyertek (Fotó: Gáspár Gábor)

A tavaly óta alaposan átalakult León otthonában kezdte meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét az MKB Veszprém, amelyet egy évvel ezelőtt a sorozatnak ugyanebben a szakaszában épp a spanyol csapat ejtett ki. A vendégek a találkozó előtt megsérült Iváncsik Tamás nélkül utaztak Leónba, a szélsőn kívül a chilei beállós, Marco Oneto nem állt Ortega mester rendelkezésére.

A magyar bajnok ezzel együtt is esélyesként várta a párharcot. Az anyagai gondokkal küzdő Ademar több alapjátékosát is elveszítette, megfiatalodott, ám azzal mindenki tisztában volt, hogy a spanyolok így sem adják majd olcsón a bőrüket.

Óvatosan kezdtek a felek, a kapuk három percig érintetlenek maradtak, először Nagy László talált be. A Veszprém klasszisa rögtön duplázott is. Remekül védekezett a vendégcsapat, igaz, a hazaiak is eredményesen szűrték a támadásokat. Carou szépített és egészen a 13. percig 1:2 állt az eredményjelzőn. A kapusok remekeltek, Alilovic ziccereket, Malumbres heteseket fogott, többek között. A hosszú gólcsendet Gulyás törte meg.

Az MKB megléphetett volna három találattal, ám 3:6 helyett 4:5-re alakult az állást, a hazaiak a 20. percben emberhátrányban szépítettek. A következő időszak erről szólt, Nagy Lászlóék kettőre növelték előnyüket, a León viszont rendre egy gólra zárkózott. A 25. percben Goni egyenlített (7:7), ám a veszprémi időkérést követően azonnal jött a válasz és Alilovic újabb bravúrját követően, Nagy vezetésével a szünetre kialakult az addigi legnagyobb különbség.

A veszprémiek a második játékrészt is remek védekezéssel nyitották, Jamali pedig nagy gólokkal mutatkozott be. A León nem tudott felzárkózni, a 43. percben 12:15 volt az állás, ráadásul Alilovic hetest védett. A spanyolok azonban távolról sem adták fel, Jamali újabb bombát helyezett az Ademar kapujába, ám elég volt néhány vendéghiba és a hazaiak egyenlítettek, 50. perc: 17:17. A Castro vezetést szerzett a Leónnak, és Malumbres két hatalmas védése után Vranjes növelte az előnyt, 19:17.

Ortega természetesen azonnalk időt kért, majd csapata sorozatban három góllal válaszolt, Iváncsik Gergő, Terzic és Sulic volt eredményes. Innen már nem volt visszaút a hazai együttesnek, amely hatalmasat küzdött. A Veszprém megérdemelten nyert, de technikai hibáival olykor önmagának tette nehézzé a találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!