Sport

2010.01.13. 13:14

Két hiba már nem fér bele

Továbbra sem tudni, a Budapesti Honvéd SE (BHSE) vagy a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) nyerte-e meg az egyesületek közti 2009. évi atlétikai pontversenyt.

B. Virág Rita

Jelenleg a fővárosiak vezetnek 8330,23 ponttal, míg a veszprémieknek 8309,00 pont szerepel a neve mellett. Azonban a helyzet csak látszólag egyszerű.

A VEDAC-nak ugyanis járna még kereken 40 pont Pálfi Brigitta után, aki ugyan teljesítette a nyári junior Európa-bajnokságra fő számában a B szintet, el is utazott Újvidékre, azonban a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) óriási blamát vétett, mert elfelejtette benevezni a versenyzőt.

A szövetség vezetői nagy plénum előtt elnézést kértek a sportolótól, s azt is megígérték, az a legkevesebb, hogy Brigitta a kvalifikációért megkapja a 40 pontot. A legutóbbi elnökségi összejövetelen azonban arról vitáztak az elöljárók, hogy az úgynevezett B szintért nem adnak semmilyen pontot. Mert csak az A szintesek részvételét fizeti a MASZ a viadalokon, a B-sek saját, klub- vagy szponzori költségen tudnak részt venni a vébén, Eb-n vagy olimpián. De kérdem én, a B szint akkor már smafu? Nincs sportértéke? Azért nem edzett, nem dolgozott meg a sportoló? És egyáltalán, mi köze a költségeknek a pontokhoz?

A B szintesek úgy utaznak, ahogy tudnak, de képviselik az országunkat, megyénket, városunkat, sportegyesületünket, mellékesen a MASZ-t is. Az miért nem számít?

A szövetség vezetői egyszer már bakiztak egy hatalmasat, amikor Pálfi Brigittát elfelejtették benevezni. Még egyszer nem követhetnek el ekkora hibát. A B szinteseknek is jár a pont. Ráadásul az sem volna túl sportszerű, ha a finishez érve változtatna a grémium a pontszerzés eddigi szabályain. Mert így az lehet az ember érzése, hogy a MASZ esetleg azért teszi ezt, hogy a BHSE nyerje a pontversenyt és ne a VEDAC.

De ezt ne feltételezzük az elnökségről. Bízzunk az éleslátásában és abban, hogy a VEDAC hamarosan megkaphatja az összetett elsőségért járó szép nagy serleget...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!