Sport

2014.07.01. 11:01

Kiemelkedő év az ajkai iskolában

Ajka – A Fekete István–Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium nagyszerű esztendőt zárt a sportpályákon is.

Az intézményben 1981 óta kiemelt óraszámban oktatják a testnevelést, ami alapja az egészséges életmód kialakulásának.

A megfelelő feltételek mellett kitűnő szakemberek szerettetik meg a tanulókat a mindennapos mozgással, a testneveléssel. Természetesen a rendszeres edzések, foglalkozások eredményét folyamatosan igyekeznek lemérni a különböző szintű versenyeken is. Mindenképpen előny a képzésben, hogy már az iskola első osztályában testnevelők vezetik a tanórákat, ráadásul a fiúkkal és a lányokkal külön csoportbontásban foglalkoznak.

A diákok az ajkai sportegyesületekben is kamatoztathatják felkészültségüket, labdarúgás, kézilabda, úszás, atlétika, vízilabda, aerobik, tájfutás, karate, judo, gumiasztalugrás, sakk sportágakban a Fekete–Vörösmarty diákjai rendre kiváló eredményeket érnek el. Természetesen ezt teszik a diákolimpiák különböző szintű rendezvényein is, ahol az ajkai iskola csapatai, tanulói gyakran állnak az eredményhirdetésen a dobogó valamelyik fokára. Az elmúlt tanévben pedig kiemelkedő sikereket értek el a fiatalok felkészítőik (Rácz Tiborné, Balogh Irén, Kovács Zsolt, Poór Tamás, Végh Balázs, Kocsis Attila) és persze szüleik, iskolájuk legnagyobb örömére. Az iskola 4x100 méteres váltója (Rédling Csanád, Szabados Bence, Stáhl Botond, Józsa Martin) országos diákolimpiai csúccsal győzött.

A Fekete-Vörösmarty iskola atlétikai sikereit elérő futóváltók (balról): a 4x100 méteres leány csapat, középen a 4x100 méteres fiú alakulat és jobbra a 4x1000 méteres fiú közsség látható

A lányok (Németh Szonja, Lóczi Ametiszt, Fábián Xénia, Vágner Fanni) negyedikek lettek.A többpróba-csapat (Szabados, Stáhl, Józsa, Hernicz Mátyás, Völler Ádám) szintén első helyen zárt, míg a 4x1000 méteres váltó nyolcadik lett. Bencsik Kamilla (800 méteres síkfutás) kilencedik, Rédling egyéni összetett nyolcadik, távolugrás kilencedik, illetve Szabados (60 m) tizedik helye is mindenképpen dicséretes.A II. korcsoportos fiú labdarúgócsapat a tizedik helyen végzett a diákolimpián. Úszásban Szóka Júlia (50 méter gyors és mell) két negyedik helyet gyűjtött össze.

Az aerobikcsapat a dobogó második fokára léphetett fel (Pál Csenge, Fonyó Lúcia, Bárdosi Ivett), míg a másik alakulat nyolcadik lett.Horváth Áron judoezüstérme kiemelkedő, ahogy a karatésok is szorgalmasak voltak a sikerek elérésében: Tóth Tamara és Czendrei Luca elsők lettek, Czendrei emellett még bronzérmet is szerzett, csakúgy, mint Németh Balázs. A gumiasztalosok közül Monostori Noel és Riba Ádám a legjobbnak bizonyult kategóriájában és korosztályában, Dabronaki Dalma második, Somlai Róza negyedik, Orbán Klaudia ötödik, Kósa Boróka tizedik lett. Kaufmann Bertalan sakk sportágban szerzett aranyérmet, Szür Brendon pedig mountain kerékpározásban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!