Sport

2016.03.28. 20:04

Megyei fociderbi: a pápaiak elvették a Veszprém veretlenségét

Pápa - A házigazda Perutz FC 2:0-ra megnyerte a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának nagy csatát hozó hétfő esti rangadóját a mérkőzés kezdetéig még veretlen VLS Veszprém ellen.

Polgár Tibor

Perutz FC-Veszprém 2:0 (0:0)
Pápa, Perutz Stadion, 800 néző. Vezette: Lukács. Perutz FC: Simon - Horváth Á. (Németh M. 76.), Kovács, Erdősi (Orovecz 46.), Györkös - Iványi, Somogyi (Nagy P. 67.) - Szabó Z., Mészáros, Nemes - Venczel (Nemes 90.). Edző: Marton Miklós. VLS Veszprém: Csontos - Zachán, Bognár, Szabó L. (Miskei 81.), Sadjo - Simon, Gunther, Burcsik, Farkas (Csordás 57.), Horváth - Szabó P. (Meizinger 77.). Edző: Rugovics Vendel.
Gólszerző: Györkös a 67. és Venczel a 89. percben.

Sokan kilátogattak a két csapat vérbeli presztízsmeccsére, melyet a listavezető veszprémiek kezdtek jobban: az első tíz percben kapujuk elé szegezték az idegesen futballozó sárga-kék mezes hazaiakat. Ezt követően egyre inkább magára talált a Perutz, sőt, a félidő derekán kis híján a vezetést is megszerezték a pápaiak, ám Csontos ujjheggyel ki tudta piszkálni Szabó Zoltán jobb felsőbe tartó lövését. Nem sokkal később érkezett a válasz: Horváth Valentin életerős lövésénél Simonnak védenie kellett, hogy megóvja csapatát a góltól.

A második játékrész kiegyenlített mezőnyjátékkal indult, majd a 67. percben megszerezték a vezetést a vendéglátók, miután Györkös jobb oldali szöglete érintetlenül a hosszúba jutott, 1:0.  Egy perccel később jöhetett volna a második Perutz-találat is, azonban Venczel lövését az utolsó pillanatban becsúszva blokkolta Szabó Levente. A bekapott gól után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a megyeszékhely csapata, míg Marton Miklós tanítványai ellentámadásokra rendezkedtek be. Csordás ígéretes helyzetből egyenlíthetett volna, ám az égbe vágta a labdát, majd Sadjo centerezését Burcsik hat méterről ugyancsak fölélőtte. Egyre fogyott a Veszprém ideje, miközben a hazaiak fegyelmezetten védekeztek.

A mérkőzés a 89. percben végleg eldőlt: Györkös felívelését Bodnár a hosszún érkező Nagy Péter elé csúsztatta, aki a kapufára lőtte a játékszert, a kipattanót pedig Venczel az üres kapuba belsőzte, 2:0. Ezzel a Perutz FC megnyerte a presztízsmeccset, a Veszprém pedig elvesztette veretlenségét.

Edzői értékelések:

Marton Miklós: - Az ellenfél többet passzolt és gyorsabban játszott, de a szívünk a helyén volt, és talán jobban akartuk ezt a sikert. A kontráink ültek, jobb helyzetkihasználással már az első félidőben vezethettünk volna.

Rugovics Vendel: - Nüanszok döntöttek. Labdabirtoklásban mi domináltunk, voltak kidolgozott lehetőségeink, sajnos ezekkel nem tudtunk élni. A srácoknak azt mondtam, emeljék fel a fejüket, mert megtettek mindent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!