Sport

2017.06.22. 13:35

Menteni kellett a vízbe eső vitorlázókat

BALATONFÜRED Több, mint nyolc órán át vezetett a Raffica a rangos Bol'd Or tókerülő versenyen, ám végül egy hatalmas hullám megakadályozta, hogy negyedszer is diadalt arasson az egytestű hajók között.

Bényi Kálmán

Az idén is fontos állomása volt a Raffica éves versenysorozatának a Bol d'Or Mirabaud, svájci tókerülő verseny. A vitorlás verseny egy teljes kör megtétele a genfi tavon, ami mintegy 126 kilométert jelent. Vitorlázó berkekben ezt a megmérettetést tartják a legfontosabb tókerülő versenynek a világon.

A Raffica magyar színekben is háromszor elnyerte már a Bol de Vermeil-t, a leggyorsabb egytestű hajók díját. Idén ismét ezért hajtott a csapat Király Zsolt vezetésével.

A Bol'd Oron nagyszerűen versenyzett a Raffica Fotó: Török Brigi

Fantasztikusan kezdett a magyar egység, nyolc órán át biztosan vezetett ellenfelei előtt. Két forduló volt hátra a célig, amikor tizenkilenc csomós sebességnél a hajó belefúrt egy hullámba. A trapézsor víz alá került, a vízáram két embert a tóba sodort. A Raffica azonnal visszafordult értük, húsz percen át tartott a mentés az erős szélben.

A magyar egység végül már nem kapkodott, a nyolcadik helyen futott be, pedig több mint nyolc órán át vezetett saját kategóriájában.

A Raffica csapatának tagjai: Király Zsolt (kormányos), Borsos Miklós, Cser László, Kerekes Zsombor, Kiss Árpád, Kurucz Róbert, Mónus Gyula, Munka Márton, Pesti Gábor, Puskás Tamás, Sármay Bálint, Török László, Weidinger György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!