Sport

2014.07.02. 16:45

Nagyszerű rekordot futott a Raffica csapata

Remek eredményt ért el a Raffica vitorlás csapata a hagyományos Rund Um tókerülő versenyen, ahol a legjobb egytestű hajónak bizonyult.

B. Virág Rita

Feszített tempó jellemzi a Raffica vitorlás csapat elmúlt napjait, hiszen két hétvége alatt két komoly nemzetközi tókerülő viadalon is részt vett.

A svájci Bol d’or Mirabaud versenynek esélyesként vágott neki a Király Zsolt kormányozta egység. A füredi székhelyű csapat számára azért is volt fontos a siker, mert harmadszorra nyerhetett volna és így végleg megkapta volna a Bol de Vermeil aranykupát. Sajnos azonban ezúttal még nem hozhatta haza a díszes serleget a Raffica, mert a verseny utolsó szakaszában felborult.

A Raffica az egytestűek között a legjobb volt a Rund Umon (Fotó: Németh Erika)

Király Zsoltéknak nem maradt sok ideje arra, hogy ismét verseny formába hozzák a hajót. Pár nap alatt azonban sikerült rendbe hozni a Rafficát, így rajthoz állhattak a nívós Rund Umon.

Az éjszakai tókerülő viadalon aztán nagyszerűen teljesített a magyar egység, hiszen új egyéni rekordot állított fel, mindössze 6:12 óra alatt kerülték meg a tavat. Ráadásul csak katamarán tudta megelőzni a füredieket, így az egytestűek között a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel. Az összetettben az előkelő kilencedik helyen zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!