párbajtőr

2019.09.06. 11:00

Négy érmet szereztek a veszprémi vívók, ebből kettő arany

Két aranyérmet is szereztek a VESC vívói a veteránok Balatonbogláron rendezett szezonnyitó versenyén a közelmúltban.

Horváth Gábor

Szalay Károly (balra) és Imreh László a balatonboglári versenyt követően Fotó: VESC

A párbajtőrözők 50+ kategóriájában Szalay Károly egy gyengébben teljesített csoportkört követően magabiztosan menetelt a döntőig.

Ott a veresegyházi Szakmáry Sándor volt az ellenfele. Szalay nem sok esélyt hagyott neki, már az első három percben 9:4 arányú vezetést szerzett. Szakmáry még szépített, de egy együttes találattal Szalay megszerezte a győzelmet. Tölgyesi Ákos térdsérüléséből még nem épült fel teljesen. Neki jól sikerült a csoportforduló, de a direkt kiesésben nem bírt ellenfelével.

Szalay Károly (balra) és Imreh László a balatonboglári versenyt követően
Fotó: VESC

A 60 év felettiek között Imreh László kétszer is visszavágott Halmos Andrásnak, aki a veterán bajnokságon és az előző két válogatón is megverte. Imreh egészen a döntőig menetelt, ahol a korosztályában fiatal Szórádi Ödönnel állt szemben. Az asszó fegyverhiba miatt rosszul kezdődött, de Imreh végül Szalay kölcsön párbajtőrével 10:6-ra nyert. A remek vívó a tőrözők között bronzérmes lett.

A női párbajtőrözők között Gauland Zsófia képviselte a megye vívóit. Magabiztosan jutott döntőbe, de ott ellenfele jobbnak bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!