Sport

2016.01.07. 17:04

Nem csak tizenkét milliót tépett össze

Mi a közös Hosszú Katinkában, Nagy Lászlóban és Szalai Ádámban? Igazából nem is ez a fontos, hanem az, hogy mi a különbség köztük...

Horváth Gábor

Nem sokan tudják ráborítani az asztalt sportáguk mindenkori vezetésre. Nem is sűrűn fordul elő ilyesmi, s ezért aztán igen érdekes, ha valaki megteszi. Azért, mert megteheti. Ha a világ legjobbja mondja, hogy baj van, akkor arra illik odafigyelni.

Hosszú Katinka két héttel ezelőtti, az úszószövetséget kritizáló sajtótájékoztatója után látványos lépésre szánta el magát. Összetépte a felkínált szerződést, teátrálisan arra utalva, ezzel csak meg akarták vásárolni őt (is). Tizenkétmillió forintot ajánlottak. De ő nem ezt kérte, hanem azt, hogy a magyar úszósport mozduljon meg végre a fejlődés irányába és ne a jelen eredményeiből éljen. Próbáljon meg mindennap jobb és jobb lenni, modernebb, átfogóbb lehetőségeket nyújtani a magyar versenyzőknek. Az elmúlt két hétben sokan elemezték a történteket, vajon miért tette, mondta ezt. A dolog elsiklott a masszőrkérdésen, vagy azon, hogy a Komjádiban Katinkának nincs külön öltözője. Holott többről van szó - hangsúlyozza a kiváló úszónő.

Bizonyosan többről, hiszen miért kockáztatná megbecsülését, hírnevét a sztár? Érdemes elgondolkodni azon, hogy ezzel a húzással Katinka személy szerint inkább csak veszíthet, mint nyerhet. Könnyedén céltáblává válik, megosztó személyiséggé, s ha rossz felé billen a mérleg nyelve, ő lesz a maga „a Gonosz” a honi úszósportban. Lapítani, csendben dolgozni sokkal könnyebb, nyugisabb, kifizetődőbb. Nem sok sportoló képes asztalt borítani, főképp úgy, hogy az eredmény erősen kérdéses. Nagy László és Szalai Ádám is sokat tudna erről mesélni. Mindketten céltáblák lettek, de míg a kézis esete megmozgatta a sportágat, a focista inkább nevetség tárgya lett. Kérdés, Katinka (be)húzása melyik utat járja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!