Sport

2010.08.18. 10:53

Nyerni a Hali ellen

Pápa - Több sérülés is nehezíti Véber György dolgát a Haladás elleni mérkőzés előtt, de a pápaiak trénere bízik benne, ezúttal sikerül elcsípni a Szombathely csapatát, és otthon tudják tartani a három pontot.

Sikos Gábor

Noha a Zalaegerszeg elleni mérkőzés semmisnek tekinthető, hiszen újrajátszást rendelt el a szövetség, korántsem múlt el nyomtalanul a találkozó. A félbeszakadt bajnokin a félidőben lecserélt Tóth Norbert rúgást kapott a vádlijára, ezért nem tudta vállalni a játékot a második játékrészben, és a Haladás ellen sem léphet még pályára.

A szintén sérülés miatt lecserélt Tóth Gáborra sem számíthat a pápai tréner. Pedig úgy tűnt, a fiatal védő megússza komolyabb sérülés nélkül a Pavicseviccsel folytatott légi csatát, az orvosi vizsgálatok azonban kiderítették, letört a bokájából egy darab csont, a rossz talajfogást követően, így legalább nyolc hétre harcképtelenné vált.

Supics szintén nem bevethető még, mint ahogyan a vasárnap keresztszalag-szakadást és porcleválást elszenvedő Varga Gábor sem. Utóbbit a legfrissebb hírek szerint szerda délelőtt megoperálták Székesfehérváron.

A gondok ellenére Véber György bizakodással tekint a Haladás elleni meccs elé. A tréner szeretné, ha ezúttal csapata örülhetne a lefújás után.

- Azt várom, hogy a Zalaegerszeg ellen mutatott játékunk tovább fejlődik: a támadójátékunk pörgősebb és hatékonyabb lesz, a védőmunkánkba pedig nem férhet bele most már a legminimálisabb baki sem.

Az elmúlt években három vagy négy mérkőzést is játszottunk már a Haladás ellen, amikor viszonylag jól futballozunk, de mégis mindig a Szombathely nyert. Most szintén azt várom, hogy jó futballal rukkoljunk elő, de végre tartsuk itthon mindhárom pontot.

Fontos mérkőzés lesz a pénteki, mert három ponttal most még meglehetősen nagyot lehet előrelépni a tabellán. Az első hazai összecsapáson bosszantó módon két pontot elvesztettünk, remélem, most nem történik ez meg - mondta el a mérkőzéssel kapcsolatban Véber György, aki pénteken valószínűleg pályára küldheti a Lombard Pápa legfrissebb szerzeményét, Goran Maricsot is.

Tavaly ősszel éppen a Haladás ellen ért véget a Lombard szenzációs, hat meccsen át tartó győzelmi szériája. Most, minden pápai szurkoló abban bízik, hogy egy új, még fantasztikusabb sorozat veszi kezdetét péntek este hét órától a Perutz stadionban.

A VAS NÉPE BEHARANGOZÓJÁT ITT OLVASHATJA!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!