Sport

2014.01.30. 17:25

Az Ajka anyagi problémákkal kezdi a Szuperliga tavaszi fél évét

Nehéz helyzetből folytatja a 2013/2014-es bajnokságot az Ajka Kristály szuperligás tekecsapata. Az újonc a sereghajtó, a bennmaradás kivívásához bravúr kell.

Horváth Gábor

Szombaton 14 órakor a Közutasok KTK együttesét fogadja az Ajka Kristály a tekézők legmagasabb osztályában, a Szuperliga 14., idei első körében. Az ajkaiak történetükben először szerepelnek a legjobbak között, és ez meglátszott a gárda őszi teljesítményén. A Kristály a 13 forduló alatt egy-egy győzelem és döntetlen mellett 11 alkalommal vereséget szenvedett. A három pont a 10., utolsó helyet jelenti a mezőnyben.

– Többet vártunk, de az igazság az, hogy a csapatot kicsit megtréfálta az új pálya – nyilatkozta a Naplónak Nagy Lajos játékos-edző.

Az ajkaiak nyáron cserélték le játékterüket a Szuperligában kötelező paneles típusra. Természetes, hogy a játékosoknak eleinte szokatlan volt rajta a gurítás, ráadásul a fejlesztés anyagilag is próbára tette az egyesületet. Főképp, hogy a névadó cég be-ígért támogatása hosszú ideje várat magára.

A Szuper Ligában újonc ajkaiak (jobbra Nagy Lajos játékos-edző) ősszel a vártnál némileg gyengébben szerepeltek a meccseken (Fotó: Penovác Károly)

De visszatérve a szakmai dolgokra, a Kristály előtt nehéz hónapok állnak.

– Az eddigi tapasztalatok alapján nincs reális esélyünk a bennmaradás kivívására, persze mindent megteszünk, hogy feljebb lépjünk. Ehhez legalább három hazai mérkőzésünket kellene hozni, esetleg idegenben pontot csípni, ezek mellett körbeverésben reménykedni. A szünetben sem álltunk le, igyekeztünk még jobban megismerni a pályát, persze télen nem éppen ideálisak a körülmények. A pálya új, de az épület nem az – fogalmazott Nagy Lajos.

A szakvezető elmondta, keretük nem változott. – Továbbra is szeretnénk mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, persze nem bánnánk, ha három-négy ember tartósan biztos eredményekre lenne képes és kialakulna egy törzsgárda, de itt még nem tartunk.

A mezőny élén a profikat (és a világ legjobbjainak jó részét) felvonultató, még hibátlan Szeged, valamint a Zalaegerszeg áll. Mögöttük is csupa erős együttes van, aki ellen az Ajka eséllyel veszi fel a versenyt, a tabella második felében tanyázik. Ilyen lehet az első idei ellenfél, a kaposvári Közutasok. A vetélytárs jelenleg hét ponttal a hetedik. A két együttes őszi meccsét hazai környezetben a Közutasok nyerte 5:3-ra.

Nagy Lajos megjegyezte: egy győztes indítás megfelelő lendületet adna alakulatának a folytatásra.

 

„Nyomulnak” az NB I-es csapatok

A teke legmagasabb osztályából a kiírás szerint két csapat búcsúzik, a helyükre az NB I nyugati és keleti csoportjának bajnoka került. A nyugati csoportban remekül állnak a Veszprém megyei együttesek: a Herend VTK vezeti a tabellát, a Péti MTE ugyanannyi ponttal harmadik, az Elmax Pápa 11 egységgel hetedik. A mezőny szintén február első hétvégéjén kezdi az idei szereplést, a megyei program, szombat, 13.00: Elmax–1. MCM Kaposvár. 14.00: Péti MTE–Lauf-BTK, Herend VTK–Sopron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!