Sport

2014.03.17. 13:50

Orbán Éva második az Európa Kupán

Veszprém - Idei első nemzetközi versenyén, a téli dobó Európa Kupán remek eredménnyel lett második Orbán Éva, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője.

B. Virág Rita

A portugáliai Leiriában megrendezett téli dobó Európa Kupán négy veszprémi sportoló is részt vehetett.

Az eredmények ismertetésekor az élre kívánkozik Orbán Éva olimpikon kalapácsvető, aki nagyszerű eredménnyel, 72.49 méterrel a dobogó második fokára állhatott fel. Zentai Tibor tanítványa lengyel vetélytársával, Joanna Fidorowwal vívott nagy harcot, de végül előbbi 21 centiméterrel megelőzte a magyar bajnok és csúcstartót.

A junior korú Pásztor Bence a nálánál egy korosztállyal idősebbek között indult, de nem vallott szégyent, hiszen az U-23-asoknál új egyéni csúccsal, 67.08 méterrel az előkelő ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Jól kezdte a nemzetközi szezont a bajnok Orbán Éva, aki Leiriában ezúttal 72,49 métert dobott

 

Az ugyancsak U-23-asok között dobó Fertig Fruzsina idei legjobbjával (66.00) a B csoportban a harmadik lett.

Az edzőként is jelenlévő Páli Viktor súlylökésben nevezett és a B csoportban 17.52 méterrel kilencedik helyen végzett.

A szombathelyiek olimpiai bajnoka, Pars Krisztián ugyancsak lengyel riválissal versengett az első helyért. Végül Pawel Fajdek nyert, Pars pedig ezüstérmet érdemelt ki 77.96 méterrel. Fajdek 78.75 méterig jutott. A másik magyar, a szombathelyi Németh Kristóf ezúttal 71.09 méterig jutott és a kilencedik helyezést szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!