Sport

2017.01.24. 17:20

Papréti Emese edzőt emelték ki

Budapest, Veszprém - A megyeszékhely képviselői is több elismerést besöpörtek a Magyar Diáksport Szövetség hagyományos éves díjátadó ünnepélyén, ahol az elmúlt esztendő legjobbjait jutalmazták meg.

B. Virág Rita

Tizenöt iskolát, húsz testnevelő tanárt és három rendezőt jutalmazott meg a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az elmúlt tanév országos döntőin elért kimagasló eredményeiért és tevékenységéért.

Érdemes megjegyezni, hogy a MDSZ hat korcsoportban a 13 saját rendezésű versenyén és a további 34 viadalon mintegy 270 ezer diák indult, közülük 15 ezren jutottak el az országos döntőkig és nagyjából 1800-an szereztek első helyezést.

A díjakat Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke adta át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, aki kiemelte, a 2016-os év egyik legnagyobb eredménye, hogy létrehoztak egy olyan finanszírozási rendszert, amelynek segítségével minden tankerület diákjai elutazhatnak a versenyekre. Az idén pedig jubileumot ünnepel a MDSZ, 30 éve működik a szervezet, s az idei kiemelt rendezvényt Debrecenben június 21-26. között tartják.

Papréti Emese testnevelő Balogh Gábortól (balról) és az Emmi frissen kinevezett helyettes államtitkárától, Sárfalvi Pétertől vehette át az elismerést az MTA Dísztermében Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

Veszprémből Papréti Emese, a Botev iskola testnevelője és szakedzője kapott jutalmat, aki Veszprém megyében a 2015/16-os tanév legeredményesebb testnevelője lett. A Botev tornászai minden esztendőben kimagaslóan szerepelnek a "B" kategóriás diákolimpián és más országos viadalokon is.

A középiskolák között a Vetési Albert gimnázium, az előző évhez hasonlóan, ezúttal is a harmadik helyen végzett. Az intézmény az oklevél mellé 150 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt is nyert.

A Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium pedig az "Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód" díj középiskolás kategóriában érdemelte ki az első helyezést.

Ezt a kategóriát azoknak az iskoláknak írták ki, amelyek kimagaslóan sokat tettek az egészséges életmód népszerűsítéséért. Díjazták még a legjobb rendezőket, a 200 fő alatti tanulólétszámú kisiskolákat, valamint a fair play elismerések is gazdára találtak. Összesen ötmillió forintot osztott szét a szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!