Az Óváros téren tartják a megnyitót

2018.08.03. 21:37

Rangos mezőny, érdekes pálya: jön a tizenötödik Hungarian Baja

Jövő héten ismét a megyeszékhelyre látogat a tereprali autós, kamionos, motoros és quados világkupa elit mezőnye.

Heffler Péter

Tavaly is remek mezőny gyűlt össze

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Augusztus 10-én délután a veszprémi Óváros térről az ünnepélyes rajtceremónia után vág neki a 15. Hungarian Baja tereprali világkupa futam kilencven indulója az összesen négyszázhúsz kilométeres távnak, melyből egy tizenegy és fél kilométeres szuperspeciális szakaszt még aznap leszáguldanak a versenyzők.

Tavaly is remek mezőny gyűlt össze Fotó: Pesthy Márton/Napló

A pénteki kvalifikációs etapot követően szombaton a várpalotai nullpontról induló viadal egy huszonhárom kilométeres, majd egy száznyolcvan kilométeres pályát tartogat a mezőny számára, amiben nem lesz hiány nagy nevekből. Garamvölgyi Zoltán, a futam főszervezője elmondta, elég csak az autóval és motorral is Dakar győzelmet bezsebelő spanyol Joan „Nani” Romára, vagy az egyetlen női Dakar-győztesként rajtrácsra álló, német Jutta Kleinschmidtre gondolni, míg magyar részről többek között Osváth Péternek és Lónyai Péternek szurkolhatunk a jó szereplésért. Ráadásul a motorosok versenyének ez lesz a végállomása.

A rangos mezőnyt természetesen idén is különleges vonalvezetésű pálya várja majd. – Az útvonal részben új, részben régi szakaszokból áll. Célunk volt, hogy a tizenötödik rendezvényt úgy koronázzuk meg, hogy az elmúlt évek legjobb etapjai szerepeljenek a programban. Egyes részekről elmondható, hogy a rali világbajnokság futamának is ínyencség lenne, a terepralinak pedig egyenes csoda – árulta el Garamvölgyi Zoltán.

Ovádi Péter országgyűlési kép­viselő kiemelte, a fesztivál-időszak végéhez közeledve a Hungarian Bajával rajtol a sportszezon a városban, melytől nívójában keresve sem lehetne jobb nyitányt találni az előttünk álló kézilabda-, foci- vagy futsal idényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!