VFC USE

2018.10.09. 15:18

Rangos mezőnyben szereztek értékes bronzérmet az U12-esek

Rangos tornán szerzett bronzérmet a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE (VFC USE) U12-es alakulata Ausztriában Varga Tamás edző vezetésével.

B. Virág Rita

A nyáron az Illés Akadémiánál szerepelt a csapat, s az ottani jó teljesítmény után kapta az ausztriai meghívást.

A grazi tornán húsz együttes vett részt, bosnyák, horvát, szlovén, osztrák és magyar együttesekkel, melyek közül tizenegy első-, két másod-, három harmadosztályú gárda volt, valamint négy utánpótlás-nevelő központ is nevezett.

A húsz alakulatot rangsorolták, előzetesen a VFC USE a tizenkilencedik helyre került. Ez feltehetően alaposan felpaprikázta Varga Tamás tanítványait, akik a csoportmeccseken egyedül a későbbi győztes Olimpia Ljubljanától kaptak ki 3-1-re. A veszprémi találatot Beke P. jegyezte. Ezután a Fussball Schule Rafflt 2-0-ra (Mayer P. 2), a TSV Hartberget 1-0-ra (Mayer P.) verte a VFC USE, míg az NS Fenigsszel 0-0-ra végzett.

A középdöntőben szoros meccseket vívtak a fiúk: RZ Pellets–VFC USE 1-1 (gsz.: Simon), MTK– 0-0, Team Wr. Linien – 0-1 (gsz.: Beke B.), de a megszerzett hét ponttal az elődöntőbe jutottak. Itt a GAK-val 0-0-ra végződött a találkozó, majd büntetőkkel a graziak jutottak a döntőbe.

A VFC USE U12 végül a harmadik helyet érdemelte ki.

Varga Tamás edző úgy nyilatkozott, a csapat minden tagja hatalmas gratulációt érdemel, a fiúk a kilenc meccsből egyet veszítettek el, csak a későbbi győztestől kaptak ki.

– A tornán minden a gyerekekről szólt. Külön köszönet mindenkinek, aki lehetővé tette számunkra, hogy ezen a kupán részt tudjunk venni – hangsúlyozta a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!